Lukuvuosi 2020–21

Viiva-koulutus on suunniteltu aikuisopiskelijoille, jotka ovat ehtineet ns. kolmanteen ikään eli työiän jälkeiseen elämänvaiheeseen ja haluavat omistaa aikaansa kuvataiteelle ja omalle hyvinvoinnilleen. Myös työikäiset aikuiset voivat hakea ryhmään.

Osallistuja voi olla taiteen tekijä tai taiteen kuluttaja; tärkeintä on aito kiinnostus ja tutkiva ote taiteeseen sekä halu oppia uutta ja toimia ryhmässä.

Koulutuksen sisältö ja tavoitteet

Kuvituskuvassa mies maalaa maalaustelineessä olevalle paperille abstraktia sinistä kuviota.

Viiva-ryhmässä perehdytään kuvasommittelun perusteisiin, piirtämiseen ja väriteorioihin. Lisäksi pohditaan kuvataiteen suhdetta yhteiskuntaan ja maailmaan sekä muihin taiteisiin. Ryhmän jäsenet vahvistavat kukin omista lähtökohdistaan paitsi tietojaan ja taitojaan kuvataiteen alalla, myös omaa hyvinvointiaan ja osallisuuttaan.  

Kussakin teemajaksossa järjestetään kaksi lähiopetusjaksoa (pe-la), jotka sisältävät teoriaopintoja sekä ohjattuja harjoituksia. Lähijaksojen välissä opiskellaan eri oppimisympäristöissä opettajan laatiman ohjelman mukaisesti. Etäjaksot sisältävät mm. opintokäyntejä, verkko-opiskelua sekä itsenäistä työskentelyä.

Opiskelussa painottuvat kokeileva ja keskusteleva ote sekä vuorovaikutus opettajan ja ryhmän kesken.

Opintojen aluksi järjestetään orientoiva aloitusjakso ja opintojen päätteeksi yhteisnäyttely tai muu tapahtuma. Lisäksi suunnitteilla on valinnainen 4-5 päivän opintomatka Keski-Eurooppaan alkukesän 2021 aikana.

Opintomaksu

Opintomaksu 450 € käsittää opetuksen, oppimateriaaleja, opintokäyntien pääsymaksut ja matkakuluja. Opintomaksu on mahdollista maksaa 50 euron kuukausierinä.

Huom.! Opintomaksu ei kata opintojen päätteeksi mahdollisesti järjestettävän Keski-Euroopan matkan kuluja.

Peruutusmaksua ei peritä, mikäli peruutus tehdään ennen hakuajan päättymistä. Peruutusmaksuna peritään 50 % hinnasta, mikäli osallistuja peruu hakuajan päätyttyä jo vahvistamansa paikan .

Opetustilat ja esteettömyys

Opetustilat sijaitsevat Saimaankatu 11:ssä (Tietoportti). Tiloihin on esteetön pääsy. Osallistujan yleisen terveydentilan ei tule olla este käytännön harjoituksiin, ryhmässä työskentelyyn ja opintokäynneille osallistumiselle.

Osallistujien on mahdollista työskennellä oppilaitoksen tiloissa myös viikonlopputapaamisten välissä, erikseen sovittavina aikoina.

Yhteyshenkilöt

Ryhmän opettajana toimii Marja-Liisa Jokitalo. Hän on opiskellut kuvataiteilijaksi Lahden taideinstituutissa (1987–1991) ja valmistunut filosofian maisteriksi 2008 Helsingin yliopiston taiteiden tutkimuksen laitokselta pääaineenaan estetiikka.

mljokitalo[at]hotmail.com
040 535 3745

Lisätietoja koulutuksesta

kehittämispäällikkö Leena Mattila
leena.mattila@lahdenkansanopisto.fi
040 838 9515

 

 

Näin haet Jatkuvan oppimisen kuvataideryhmään

Haku ryhmään on päättynyt. Ryhmä on täynnä.

Opiskelijavalinnassa painottuivat hakijan kiinnostus kuvataiteisiin sekä halu sitoutua lukuvuoden kestävään työskentelyyn ryhmässä.

Pin It on Pinterest