Oman taiteilijuuden, omaehtoisen työskentelyn ja näyttelijän perustaitojen vahvistaminen

etäopetus alkaa 28.6.2021, lähiopetus 9.8.2021–27.5.2022

Perehdy teatterin tekemiseen teoriassa ja käytännössä. Heittäydy haasteisiin turvallisessa oppimisympäristössä. Nauti Suomen parhaasta opistotason teatterikoulutuksesta. Suuntaa entistä vahvempana jatko-opintoihin.

Peking-oopperaa fyysisen teatterin kurssilla

Koulutuksen sisältö

Teatteri II on teatterilinjan ensimmäisen vuoden käyneille tai muun vastaavan koulutuksen suorittaneille (aiemman koulutuksen kelpoisuuden ratkaisee esivalintaraati).

Opetuksessa keskitytään perustaitojen hallinnan lisäksi opiskelijan teatterillisen ajattelun syventämiseen, omaehtoiseen työskentelyyn sekä oman taiteilijuuden vahvistamiseen.

Hyvä tietää

Koulutuksen opintomaksut

Opiskelu teatterikoulutuksessa on maksullista: Teatterikoulutuksen opintomaksut

Päätoiminen opiskelu oikeuttaa opintotukeen, ja opistolla asuminen oikeuttaa asumislisään. Lisätietoa: opintomaksut ja opintojen rahoittaminen

Lisätietoa

koulutuksen vastuuopettaja Aleksi Lavaste
aleksi.lavaste@lahdenkansanopisto.fi
p. 044 796 1140

Esitykset

Teatterikoulutus tuottaa yleisölle avoimia esityksiä pitkin vuotta. Teatteri II:n pääproduktion ensi-ilta on vuosittain marraskuussa ja Teatteri I:n maaliskuussa.

Haku lukuvuodeksi 2021-2022

Haku koulutukseen lukuvuodeksi 2021-2022 päättynyt ja opiskelijavalinnat tehty. Seuraava haku alkaa keväällä 2022.
Alla nähtävissä menneen kevään hakuohjeet:

Teatterikoulutukseen hakevien tulee:

 • täyttää sähköinen hakulomake
 • liittää hakulomakkeeseen seuraavat ennakkotehtävät ja valokuva:
  • 1. SELF-TAPE: Valmista 2 minuutin sooloesitys itsellesi tärkeästä aiheesta ja kuvaa se videolle. Videota ei saa editoida. Self-tapen alkuun kerro nimesi ja esityksesi nimi. Suositellut kuvakoot ovat kokokuva ja puolilähikuva.
   Lataa video tiedostonjakopalveluun (esim. WeTransfer, Google Drive, OneDrive tai Dropbox) ja lisää videon linkki hakulomakkeen kohtaan SELF-TAPE.
  • 2. ESITTELYTEKSTI, jossa kerrot itsestäsi ja miksi haluat opiskella Teatterikoulutuksessa. Enintään yksi sivu. Liitetään PDF-muodossa hakulomakkeen liitetiedostoksi.
  • 3. VALOKUVA, josta olet tunnistettavissa (esim. passikuva). Valokuvan tehtävä on helpottaa valitsijaraadin työtä. Liitetään JPG-muodossa hakulomakkeen liitetiedostoksi.
  • 4. LISÄTEHTÄVÄ TEATTERI II:EEN HAKEVILLE! Kerro aiemmista opinnoistasi ja mitä niissä olet oppinut. Kerro, miksi haluat nyt kakkoselle? Pituus oman harkinnan mukaan. Liitetään PDF-muodossa hakulomakkeen liitetiedostoksi.

Hakuaika päättyy ke 2.6.2021.

Hakemusten perusteella opiskelijat kutsutaan valintakokeeseen.

Kutsut valintakokeisiin lähetetään ma 7.6. hakulomakkeessa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Myös karsiutuneille ilmoitetaan asiasta sähköpostitse. Valintakokeet ovat ma 14.6. – ke 16.6. Hakija osallistuu yhtenä päivänä. Mikäli olet jonakin päivänä estynyt tulemaan valintakokeisiin, ilmoita siitä hakemuksessasi.

Opiskelijavalinnat julkaistaan 16.6.2021 n. klo 22.00.

Lisätietoja

Lisätietoja antaa Teatterikoulutuksen vastuuopettaja Aleksi Lavaste,
p. 044 796 1140 / aleksi.lavaste@lahdenkansanopisto.fi

Siirry sähköiseen hakuun

Huom.! Valittuasi koulutuksen se siirtyy ”ostoskoriin”. Hakuvaiheessa ei kuitenkaan peritä mitään maksuja. Muista tallentaa hakemuksesi esikatselun jälkeen. Hakusi on onnistunut, kun saat antamaasi sähköpostiosoitteeseen vahvistusviestin, jonka lähettäjänä näkyy ”Lahden kansanopiston Wilma”.

Pin It on Pinterest