Lukuvuosi 2019–20
12.8.2019–29.5.2020

Perehdy teatterin tekemiseen teoriassa ja käytännössä. Heittäydy haasteisiin turvallisessa oppimisympäristössä. Nauti Suomen parhaasta opistotason teatterikoulutuksesta. Suuntaa entistä vahvempana jatko-opintoihin.

Koulutuksen sisältö

Teatteri II on teatterilinjan ensimmäisen vuoden käyneille tai muun vastaavan koulutuksen suorittaneille (aiemman koulutuksen kelpoisuuden ratkaisee esivalintaraati). Opetuksessa keskitytään perustaitojen hallinnan lisäksi oman taiteilijuuden kehittämiseen, omaehtoiseen työskentelyyn ja esitysten valmistamiseen.

Sivun kuvat: Mari Kaakkola

Hyvä tietää

Koulutuksen opintomaksut

Opiskelu teatterikoulutuksessa on maksullista: Teatterikoulutuksen opintomaksut

Päätoiminen opiskelu oikeuttaa opintotukeen, ja opistolla asuminen oikeuttaa asumislisään. Lisätietoa: opintomaksut ja opintojen rahoittaminen

Lisätietoa

koulutuksen vastuuopettaja Timo Raita
timo.raita@lahdenkansanopisto.fi
p. 050 413 4576

Esitykset

Teatterikoulutus tuottaa yleisölle avoimia esityksiä pitkin vuotta. Teatteri II:n pääproduktion ensi-ilta on vuosittain marraskuussa ja Teatteri I:n maaliskuussa.

Haku lukuvuodeksi 2019-2020

Teatterikoulutukseen hakevien tulee:

 • täyttää sähköinen hakulomake
 • liittää hakulomakkeeseen seuraavat ennakkotehtävät ja valokuva:
  • Liite 1 (PDF): Kerro itsestäsi. Enintään yksi sivu.
  • Liite 2 (PDF): Laadi esityssuunnitelma 2 minuutin sooloesitykselle itsellesi tärkeästä aiheesta. Nimeä esitys. Esityssuunnitelmasta lukijan tulee ymmärtää, mistä aiheesta olet tekemässä esitystä, miksi olet valinnut juuri kyseisen aiheen ja miten aiot esityksen toteuttaa. Enintään yksi sivu.
  • Liite 3 (JPG): Valokuva, josta olet tunnistettavissa (esim. passikuva). Valokuvan tehtävä on helpottaa valitsijaraadin työtä.
  • VAPAAEHTOINEN! Liite 4 (PDF): Et tarvitse suositusta hakeaksesi, mutta voit halutessasi lisätä yhden suosituksen hakemukseesi.
  • LISÄTEHTÄVÄ TEATTERI II:EEN HAKEVILLE! Liite 5 (PDF): Kerro aiemmista opinnoistasi ja mitä niissä olet oppinut. Kerro, miksi haluat nyt kakkoselle? Pituus oman harkinnan mukaan.

Hakuaika päättyy ma 3.6.2019.

Hakemusten perusteella opiskelijat kutsutaan valintakokeeseen.

Kutsut valintakokeisiin lähetetään 10.6.2019 hakulomakkeessa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Myös karsiutuneille ilmoitetaan asiasta sähköpostitse. Valintakokeet ovat 17.6-19.6.2019. Hakija osallistuu yhtenä päivänä (n. klo 9-21). Mikäli olet jonakin päivänä estynyt tulemaan valintakokeisiin, ilmoita siitä hakemuksessasi.

Opiskelijavalinnat julkaistaan 19.6.2019 n. klo 23.00.

Lisätietoja

Lisätietoja antaa Teatterikoulutuksen vastuuopettaja Timo Raita,
p. 050 413 4576 / timo.raita@lahdenkansanopisto.fi

Siirry sähköiseen hakuun

Huom.! Valittuasi koulutuksen se siirtyy ”ostoskoriin”. Hakuvaiheessa ei kuitenkaan peritä mitään maksuja. Muista tallentaa hakemuksesi esikatselun jälkeen. Hakusi on onnistunut, kun saat antamaasi sähköpostiosoitteeseen vahvistusviestin, jonka lähettäjänä näkyy ”Lahden kansanopiston Wilma”.

Pin It on Pinterest