Oman taiteilijuuden, omaehtoisen työskentelyn ja näyttelijän perustaitojen vahvistaminen

26.6.2023–24.5.2024 – Haku käynnissä 31.5.2023 asti
Huom! Lähiopetus alkaa 7.8. – Lue lisää

Teatterikoulutus II:n pääproduktion näyttelijöitä esityksessä
Sivun kuvat Teatterikoulutus II:n syksyn 2021 pääproduktiosta Soul Shop

Koulutuksen sisältö

Teatteri II on teatterilinjan ensimmäisen vuoden käyneille tai muun vastaavan koulutuksen suorittaneille (aiemman koulutuksen kelpoisuuden ratkaisee esivalintaraati).

Vuoden pääteema on opiskelijan taiteellisen ajattelun syventämisessä. Tätä toteutetaan jatkamalla jo opittujen perustaitojen kokonaisvaltaista kehittämistä teatterikoulutuksen opettajien kanssa. Tämän lisäksi lukuvuoden aikana tulee useita vierailevia opettajia ja ohjaajia, jotka haastavat opiskelijaa uusin ajatuksin ja lähestymistavoin.

Läpi koko lukuvuoden opiskelijaa kannustetaan ja tuetaan tekemään omaa taiteellista ajatteluaan näkyväksi. Työskentely konkretisoituu lukuvuoden aikana useampanakin opiskelijan toteuttamana omana taiteellisena työnä.

Hyvä tietää

Koulutuksen opintomaksut

Opiskelu teatterikoulutuksessa on maksullista: Teatterikoulutuksen opintomaksut

Päätoiminen opiskelu oikeuttaa opintotukeen, ja opistolla asuminen oikeuttaa asumislisään. Lisätietoa: opintomaksut ja opintojen rahoittaminen

Lisätietoa

koulutuksen vastuuopettaja Aleksi Lavaste
aleksi.lavaste@lahdenkansanopisto.fi
p. 044 796 1140

Teatterin esitykset

Teatterikoulutus tuottaa yleisölle avoimia esityksiä pitkin vuotta omassa opetusteatterissa Lahden keskustassa. Teatteri II:n pääproduktion ensi-ilta on vuosittain marraskuussa ja Teatteri I:n maaliskuussa.

Haku lukuvuodeksi 2023-2024

Teatterikoulutukseen hakevien tulee:

 • täyttää sähköinen hakulomake
 • liittää hakulomakkeeseen seuraavat ennakkotehtävät ja valokuva:
  • 1. VIDEOTEHTÄVÄ: Valmista 2 minuutin sooloesitys itsellesi tärkeästä aiheesta ja kuvaa se videolle. Videota ei saa editoida. Videon alkuun kerro nimesi ja esityksesi nimi. Suositellut kuvakoot ovat kokokuva ja puolilähikuva.
   Lataa video tiedostonjakopalveluun (esim. WeTransfer, Google Drive, OneDrive tai Dropbox) ja lisää videon linkki hakulomakkeen kohtaan VIDEOTEHTÄVÄ.
  • 2. ESITTELYTEKSTI, jossa kerrot itsestäsi ja miksi haluat opiskella Teatterikoulutuksessa. Enintään yksi sivu. Liitetään PDF-muodossa hakulomakkeen liitetiedostoksi.
  • 3. VALOKUVA, josta olet tunnistettavissa (esim. passikuva). Valokuvan tehtävä on helpottaa valitsijaraadin työtä. Liitetään JPG-muodossa hakulomakkeen liitetiedostoksi.
  • 4. LISÄTEHTÄVÄ TEATTERI II:EEN HAKEVILLE! Kerro aiemmista opinnoistasi ja mitä niissä olet oppinut. Kerro, miksi haluat nyt kakkoselle? Pituus oman harkinnan mukaan. Liitetään PDF-muodossa hakulomakkeen liitetiedostoksi.

Hakuaika päättyy ke 31.5.2023 klo 23.59

Hakemusten perusteella hakijat kutsutaan valintakokeeseen.

Kutsut valintakokeisiin lähetetään ma 5.6. hakulomakkeessa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Myös karsiutuneille ilmoitetaan asiasta sähköpostitse. Valintakokeet ovat ma 12.6. – ke 14.6. Hakija osallistuu yhtenä päivänä. Varaudu olemaan paikalla koko päivä. Mikäli olet jonakin päivänä estynyt tulemaan valintakokeisiin, ilmoita siitä hakemuksessasi.

Opiskelijavalinnat julkaistaan 14.6.2023 illalla valintakokeiden jälkeen.

Lisätietoja

Lisätietoja antaa Teatterikoulutuksen vastuuopettaja Aleksi Lavaste,
p. 044 796 1140 / aleksi.lavaste@lahdenkansanopisto.fi

Siirry sähköiseen hakuun

Huom.! Valittuasi koulutuksen se siirtyy ”ostoskoriin”. Hakuvaiheessa ei kuitenkaan peritä mitään maksuja. Muista tallentaa hakemuksesi esikatselun jälkeen. Hakusi on onnistunut, kun saat antamaasi sähköpostiosoitteeseen vahvistusviestin, jonka lähettäjänä näkyy ”Lahden kansanopiston Wilma”.

Pin It on Pinterest