Lukuvuosi 2018–19
13.8.2018–31.12.2019

Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajan tutkinnon suorittanut voi osallistua eri-ikäisten ja kulttuuritaustaltaan erilaisten asiakkaiden kasvatuksen ja toimintakyvyn tukemiseen ja ohjaamiseen päivähoidossa, esi- ja perusopetuksessa, aamu- ja iltapäivätoiminnassa, toisen asteen koulutuksessa sekä vapaa-ajan toiminnoissa.

Koulutus sopii 18 vuotta täyttäneille, oppivelvollisuuden suorittaneille, lasten ja nuorten kanssa toimimisesta aidosti kiinnostuneille.

Sisältö

Opiskelu koostuu teoriaopinnoista ja työssä oppimisesta. Opetuksen sisältö johdetaan ammattitutkinnon perusteista. Tutkinto (150 osp) koostuu seuraavista osista:

  • Ammatillinen toiminta ja työelämäosaaminen kasvatus- ja ohjausalalla (20 osp, pakollinen)
  • Oppijan ja oppimisen ohjaus (40 osp, pakollinen)
  • Tuen tarpeeseen vastaaminen oppimisen ja ohjauksen ympäristöissä (30 osp, pakollinen)
  • Aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaus (40 osp, pakollinen)
  • Kulttuurinen moninaisuus kasvatus- ja ohjaustyössä (20 osp, valinnainen)
  • Suomen kielen lukemisen ja kirjoittamisen perustaitojen ohjaus (10 osp, valinnainen)

Valinnaiset osat voivat olla myös osia ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta (vähintään 10 osp:n laajuiset) tai osa kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon toisesta osaamisalasta (30-50 osp).

Tutkinto on valmis, kun kaikki vaaditut tutkinnon osat on hyväksytysti suoritettu.

Hyvä tietää

Opiskelu ja työssä jaksaminen edellyttävät opiskelijalta hyviä vuorovaikutustaitoja ja oman arjen hallintaa sekä asetuksissa (1032 ja 1033/2011) määriteltyä terveyttä. Lue lisää.

Koulutuksen aloitus ja kesto määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Opinnot on mahdollista suorittaa 1–1,5 vuodessa.

Opintomaksu ja opintojen rahoittaminen

Ammatillisessa koulutuksessa opiskelevalta peritään opintomaksu: Opintomaksut – ammatillinen koulutus

Lisätietoja

vastuuopettaja Sari Ryynänen-Jussila
sari.ryynanen-jussila@lahdenkansanopisto.fi
p. 050 407 2339

”Koulutus vastasi hyvin tarpeisiin. Kaikki tarvittava sisältyi opetukseen. Opetus oli erittäin laadukasta ja kokonaisuus oli hyvä.”
Hakeminen postitettavalla lomakkeella

Haku lukuvuoden 2018-19 koulutukseen on jatkuva. Hakemusten perusteella hakijat kutsutaan valintahaastatteluun, joka pidetään kesäkuun alussa. Hakemuksen liitteet tulee olla toimitettuina opistolle ennen haastattelua. Huom.! Hakemuksia otetaan vastaan myös muina aikoina.

Sähköinen haku

Voit jättää hakemuksesi koulutukseen myös verkossa. Huom.! Valittuasi koulutuksen se siirtyy "ostoskoriin". Hakuvaiheessa ei kuitenkaan peritä mitään maksuja. Muista tallentaa hakemuksesi esikatselun jälkeen. Hakusi on onnistunut, kun saat antamaasi sähköpostiosoitteeseen vahvistusviestin, jonka lähettäjänä näkyy "Lahden kansanopiston Wilma".

Pin It on Pinterest