Lukuvuosi 2021–22: 16.8.2021–25.5.2022 Uudet ryhmät: aloitus 7.12.2021

Avaa ovia maailmaan. Opi lukemaan. Opi kirjoittamaan.

Koulutus on tarkoitettu 17 vuotta täyttäneille (oppivelvollisuusiän ylittäneille) nuorille ja aikuisille maahanmuuttajille, jotka eivät osaa lukea tai kirjoittaa suomen kieltä ja jotka haluavat saada valmiudet perusopetuksen alkuvaiheeseen (peruskoulun alakoulu) ja/tai päättövaiheeseen (peruskoulun yläkoulu) tai työelämään siirtymistä varten.

Sisältö

Koulutuksessa opiskellaan mm. suomen kieltä, yhteiskuntatietoutta ja kulttuurintuntemusta, ympäristö- ja luonnontietoa, matematiikkaa ja opiskelutaitoja. Koulutuksessa noudatetaan Aikuisten perusopetuksen OPS:n perusteita 2017.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opinto-ohjelma ja opiskelusuunnitelma (HOPS). Koulutus toteutetaan osallistujien yksilölliset tarpeet ja tavoitteet huomioiden. Opiskelija saa henkilökohtaista ohjausta opiskelu- ja arjen taitojen hallinnassa sekä terveyteen, koulutukseen ja työelämään liittyvää ryhmäohjausta.

Hyvä tietää

Lukutaitovaihe ajoittuu yhdelle lukuvuodelle.

Luku- ja kirjoitustaidon opetusta tarjotaan myös Suomen kieli ja kulttuuri -koulutuksessa (kotoutumiskoulutus).

Maksut

Koulutus on ilmainen. Opiskelija saa opetuksen ja oppimateriaalin lisäksi maksuttoman lounaaan ja päiväkahvin.

Lisätietoja

aikuisten perusopetuksen koordinaattori
Anna Halme
anna.halme@lahdenkansanopisto.fi
P. 050 562 9984

Hakeminen

Hakemuksia otetaan vastaan ympäri vuoden. Siirry oikealla olevasta painikkeesta sähköiseen hakuun. Tieto opiskelijavalinnasta ilmoitetaan kirjeellä tai tekstiviestillä. Muista liittää hakemukseen kopiot suomen kielen kurssitodistuksista, jos on.
Hae nyt joulukuussa 2021 alkaviin ryhmiin!

Haku postitettavalla hakulomakkeella

Vaihtoehtoisesti voi tulostaa hakulomakkeen ja postittaa sen osoitteella Lahden kansanopisto, MAPE-tiimi, Sammonkatu 8 H, 15140 LAHTI.

Pin It on Pinterest