Lukuvuosi 2019–20
14.8.2019–29.5.2020
7.1.2020–18.12.2020

Avaa ovia maailmaan. Opi lukemaan. Opi kirjoittamaan.

Koulutus on tarkoitettu 17 vuotta täyttäneille (oppivelvollisuusiän ylittäneille) nuorille ja aikuisille maahanmuuttajille, jotka eivät osaa lukea tai kirjoittaa suomen kieltä ja jotka haluavat saada valmiudet perusopetuksen alkuvaiheeseen (peruskoulun alakoulu) ja/tai päättövaiheeseen (peruskoulun yläkoulu) tai työelämään siirtymistä varten.

Sisältö

Koulutuksessa opiskellaan mm. suomen kieltä, yhteiskuntatietoutta ja kulttuurintuntemusta, ympäristö- ja luonnontietoa, matematiikkaa ja opiskelutaitoja. Koulutuksessa noudatetaan Aikuisten perusopetuksen OPS:n perusteita 2017.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opinto-ohjelma ja opiskelusuunnitelma (HOPS). Koulutus toteutetaan osallistujien yksilölliset tarpeet ja tavoitteet huomioiden. Opiskelija saa henkilökohtaista ohjausta opiskelu- ja arjen taitojen hallinnassa sekä terveyteen, koulutukseen ja työelämään liittyvää ryhmäohjausta.

Hyvä tietää

Lukutaitovaihe ajoittuu yhdelle lukuvuodelle. Se korvaa opiston koulutustarjonnassa aiemmin olleen Luku- ja kirjoitustaidon ABC-koulutuksen.

Maksut

Koulutus on ilmainen. Opiskelija saa opetuksen ja oppimateriaalin lisäksi maksuttoman lounaaan ja päiväkahvin.

Lisätietoja

aikuisten perusopetuksen koordinaattori
Henna Kehus
henna.kehus@lahdenkansanopisto.fi
P. 050 407 1734

Hakeminen

Haku tammikuussa 2020 alkavaan koulutukseen 3.11.2019 mennessä. Hakijat kutsutaan alkukartoitukseen. Tieto opiskelijavalinnasta ilmoitetaan kirjeellä. Muista liittää hakemukseen kopiot suomen kielen kurssitodistuksista, jos on.

Hakemuksia otetaan vastaan ympäri vuoden. Siirry oikealla olevasta painikkeesta sähköiseen hakuun.

Haku postitettavalla hakulomakkeella

Vaihtoehtoisesti voi tulostaa hakulomakkeen ja postittaa sen osoitteella Lahden kansanopisto, MAPE-tiimi, Sammonkatu 8 H, 15140 LAHTI.

Pin It on Pinterest