Opintomaksut ja opiskelijaetuudet

Opintomaksut

Koulutuskohtaiset opintomaksut löydät kunkin koulutuksen esittelysivulta kohdasta Opintomaksut. Joillakin koulutusaloilla ja kursseilla opintomaksua kasvattavat esim. laite- ja materiaalikulut tai runsas yksilöopetus ja -ohjaus. Perehdy myös asumista ja asumistukia koskevaan tietoon.

Miksi opiskelu maksaa?

Lahden kansanopisto & Vapaa akatemia on yksityisen säätiön ylläpitämä oppilaitos. Sen toimintaa rahoitetaan vain osittain julkisin varoin. Sen vuoksi tietyissä koulutuksissa peritään opintomaksuja.

Mitä opintomaksulla saa?
  • opetuksen
  • oppimateriaaleja
  • lounaan arkisin maanantaista perjantaihin ja päiväkahvin maanantaista torstaihin
  • Vapaan akatemian koulutuksissa oikeuden koulutuksen opintosuunnitelmaan kuuluvien avoimen ammattikorkeakoulun ja avoimen yliopiston opintojen suorittamiseen ilman erillistä maksua
Hyvä tietää
  • Opintomaksu erääntyy maksettavaksi kunkin kuukauden 4. päivään mennessä (poikkeuksena elokuu).
  • Sairausajalta hyvitetään opintomaksua ruokailun osalta. Omavastuu 5 päivää.
  • Mikäli Vapaan akatemian hakija ilmoittaa, ettei ota jo vahvistamaansa opiskelupaikkaa vastaan, opisto laskuttaa 50 euron peruutusmaksun. Vapaa akatemia ei peri opiskelupaikan varausmaksua.
  • Keskeyttämismaksu peritään ilman terveydellistä syytä opintonsa keskeyttävältä opiskelijalta. Keskeyttämismaksu on 25 % jäljellä olevien opintomaksujen opetuksen maksuosuudesta. Ennakkoon suoritetun opintomaksun hyvitys lasketaan päivittäin eroamisilmoituksen jättöpäivästä.
  • Mikäli Vapaan akatemian opintomaksuihin sisältyvää avoimen yliopiston opintokokonaisuutta suorittava opiskelija keskeyttää kansanopisto-opintonsa ennen syyslukukauden päättymistä, häneltä peritään avoimen yliopiston opinnoista se maksu, jonka avoin yliopisto perii Lahden kansanopistolta. Mikäli opiskelija keskeyttää opintonsa kevätlukukauden aikana, häneltä peritään em. maksusta 50 %. Kesken jääneitä avoimen yliopiston perusopintoja voi jatkaa Vapaan akatemian opintojen päätyttyä, mutta opintojen jatkajalta avoin yliopisto perii uuden opintomaksun.

Opintojen rahoittaminen

Opiskelijat voivat hakea valtion opintotukea opintojensa rahoittamiseksi. Lisäksi opiskelijalla on mahdollisuus hakea valtion lainantakausta. Kelan sivuilta löytyy pikaopas opintoetuuksiin. Lisätietoja: www.kela.fi

Aikuiskoulutustuki on tarkoitettu vähintään kahdeksan vuotta työelämässä olleille. Lisätietoja: www.koulutusrahasto.fi

Työttömyysetuutta opiskelun ajalta voi saada TE-toimistossa oleva työnhakija, jonka työnhaku on voimassa. Opiskelijan tulee olla vähintään 25-vuotias. Ehtona on myös, että TE-toimisto on todennut koulutustarpeen ja arvioinut opiskelun parantavan opiskelijan ammattitaitoa ja mahdollisuuksia työmarkkinoilla. Lisätietoja: www.mol.fi

 

Opiskelijaetuuksia Slice-kortilla

Nuori hymyilevä nainen pitää kädessään etukorttia.

Lahden kansanopiston & Vapaan akatemian päätoiminen opiskelija on oikeutettu maksuttomaan sähköiseen opiskelijakorttiin, jolla saa etuja ja alennuksia eri yrityksissä asioidessa.

Slice-kortilla opiskelija saa käyttöönsä sekä paikalliset että valtakunnalliset opiskelijaedut, joita voi selata ja käyttää helposti opiskelijakorttisovelluksella.

Alennuksia ja etuuksia tarjoavat jäsenyritykset tunnistaa helposti sinisestä Slice.fi:n tarrasta. Matkahuollon ja VR:n opiskelija-alennukset kuuluvat palveluun!

Näin hankit Slice-kortin

1. Käy ilmoittautumassa opiston toimistoon ja anna suostumuksesi henkilötietojen luovuttamiseen Slice opiskelijakorttia varten. Anna toimistoon valokuva itsestäsi (passikuvamainen, riittävän laadukas ja tuore kuva).
2. Saat omaan sähköpostiin kertakäyttöiset Slice-aktivointikoodit. Sähköpostin pitää olla sama, jonka olet ilmoittanut opiston toimistoon.
3. Lataa Slice.fi -sovellus puhelimesi sovelluskaupasta, kirjaudu sähköpostiin saamillasi tunnuksilla, ja anna sovellukselle tarvittavat tiedot (Muista sallia kuvankäyttölupa).
4. Korttisi on valmis käytettäväksi. Korttia ei tarvitse erikseen uusia, vaan se on käytössä niin kauan kun opiskelet Lahden kansanopistossa / Vapaassa akatemiassa.

Mikäli vaihdat puhelinta ja tarvitset uudet tunnukset:

Voit nollata itse tunnuksesi osoitteesta http://www.slice.fi/resetoi. Syötä sähköpostiosoite ja saat sähköpostiisi uudet kirjautumisohjeet. Sähköpostiosoitteen pitää olla sama, jonka olet ilmoittanut opiston toimistoon.

Tietojen siirtymiseen liittyvissä tai muissa kysymyksissä, ota yhteyttä Lahden kansanopiston & Vapaan akatemian toimistoon. Sovelluksen teknisissä ongelmatilanteissa, ota yhteys info@slice.fi.

Lisätietoja Slicen paikallisista eduista: www.slicelahti.fi

Pin It on Pinterest