Tarjoamme asuntolapaikkoja 18 vuotta täyttäneille Vapaan akatemian opiskelijoille. Asuntolassa on kalustettuja yhden ja kahden hengen huoneita.

Tietoportin asuntola, Saimaankatu 11

Opistotalon yhteyteen valmistuu elokuussa 2021 opiskelija-asuntola, jossa on 10 paikkaa. Asuinhuoneen peruskalustukseen kuuluu sänky, työpöytä ja -tuoli, nojatuoli sekä vaatekaappi ja lipasto.  Tietoja huoneiden varustelusta ja kohteessa asumisesta päivitetään heinäkuussa 2021.

Asumisvaihtoehdot:
  • Kalustettu yhden hengen huone
    350 €/kk/ 1hh
  • Kalustettu kahden hengen huone
    280 €/kk/hlö

Asumismaksut laskutetaan lukuvuoden aikana elo-huhtikuussa. Kyse on oppilaitoksen yhteydessä olevasta asuntolasta, jossa asumiseen haetaan opintotuen asumislisää.

Näin haet

Hae asuntoa Saimaankatu 11:stä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen toimisto@lahdenkansanopisto.fi. Mainitse viestissä 1) nimesi, 2) koulutus johon olet hakenut sekä 3) ensisijainen asuntotoiveesi (1hh, 2hh). Asuntolahakemuksia käsitellään elokuun alussa.

Tässä kohteessa asumiseen haetaan opintotuen asumislisää. Kun laitat opintotukihakemuksen kohtaan 7 rastin ruutuun ”oppilaitoksen asuntolassa”, sinun ei tarvitse ilmoittaa, paljonko maksat vuokraa asunnosta. Et tarvitse myöskään asumista koskevia liitteitä hakemukseen. Lue lisää: https://www.kela.fi/opintotuki-asumislisa

Lahden talojen asunnot

Opiskelija voi hakea vuokra-asuntoa suoraan Lahden Taloilta. Haettavissa on erikokoisia ja erihintaisia asuntoja eri puolilla Lahtea.

Näin haet

Hae asuntoa osoitteessa https://www.lahdentalot.fi/hakeminen/

Tärkeää: Kun haet asuntoa Lahden Taloilta, valitse hakusivun valikosta asuntohakemus (ei siis opiskelija-asuntohakemus). Hakulomakkeen Asunnon tarve -kohdassa lisää Muut perustelut -kenttään maininta KANSANOPISTO.

Hakemuksen jättämisen jälkeen hakua koskevat tiedustelut p. 03 851 570 tai asuntojenvuokraus@lahdentalot.fi

Lahden talojen kohteissa asumiseen voi hakea yleistä asumistukea. Lue lisää: https://www.kela.fi/yleinen-asumistuki

Muu vuokra-asunto

Mikäli opiskelija vuokraa asunnon itsenäisesti vapailta markkinoilta, asumiseen voi hakea yleistä asumistukea. Lue lisää: https://www.kela.fi/yleinen-asumistuki.

Yksiöiden keskimääräinen vuokra Lahdessa on 450 – 538 €/kk, kaksioiden 568–718 €/kk. Nämä ovat yleisesti ottaen edullisempia vuokrahintoja kuin useimmissa muissa suurissa kaupungeissa.

Pin It on Pinterest