Kansanopiston internaatti on viihtyisä ja kodikas asumismuoto 18 vuotta täyttäneille opiskelijoille. Se luo mahdollisuuksia opiskelijoiden kohtaamisille ja yhteistoiminnalle niin opinnoissa kuin vapaa-ajallakin.

Asu keskellä kaupunkia

Asuntola sijaitsee kaupungin keskustassa osoitteessa Harjukatu 46. Kaupat, kirjasto, elokuvateatterit, teatterit ym. palvelut ovat aivan lähietäisyydellä.

Asuntolassa on neljä asuinkerrosta. Hissiä ei ole ja rappusia on reilusti. Jokaisessa kerroksessa on kaksitoista yhden hengen huonetta (10-12m²) sekä yhteiset lukittavat wc- ja suihkutilat. Huoneissa on lavuaarikaappi.

Kussakin kerroksessa on keittomahdollisuus ja oleskelutila, jossa on pöytä tuoleineen ja tv.

Lisätietoa opistolla asumisesta

Kerroksen kaikissa huoneissa on sänky patjalla, työpöytä ja -tuoli, valaisimet, verhot sekä vaatekaapit ja hyllytilaa. Varustukseen eivät kuulu liinavaatteet eivätkä tyynyt, peitot ja päiväpeitot.

Päärakennuksen pesutuvassa opiskelijat voivat pestä pyykkinsä.

Opiskelijat siivoavat kukin oman huoneensa ja huolehtivat asuntolansa yhteisten tilojen siisteydestä yhteisvastuullisesti kerran viikossa. Kerroksessa on siivouskomero, josta löytyy siivoustarvikkeita.

Oppilashuoltajalta ja muulta henkilökunnalta saa lukuvuoden aikana tukea asumiseen ja viihtymiseen liittyvissä kysymyksissä. Internaattiopiskelijalla on mahdollisuus vaikuttaa internaatin toimintaan.

Ennen lukuvuoden alkua saat lisätietoa ottamalla yhteyttä oppilashuoltaja Timo Tillqvistiin, timo.tillqvist@lahdenkansanopisto.fi. Yhteydenottoihin vastataan 1.8.2018 alkaen.

Sivun kuvat: Linda Keränen

Voit asua huoneessasi pääsääntöisesti myös viikonloppuisin ja lomilla ilman lisäveloitusta. Lukuvuonna 2018–19 opiskelijoiden tulee kuitenkin luovuttaa huoneensa siivottuina opiston käyttöön

  • 24. – 26.8.
    • Omat tavarat tulee siirtää niille osoitettuun varastoon perjantaina 24.8. aamupäivällä
    • Opiskeijoilla on mahdollisuus palata sunnuntaina 26.8. illalla. Sunnuntai-iltana opistolle palaavat opiskelijat saavat avaimet opistolta.
  • viikolla 9/2019
    • Tarkemmat ohjeet huoneen luovutuksesta päivitetään myöhemmin.

Asuntolapaikkoja on rajallisesti. Voit hakea asuntolapaikkaa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen toimisto@lahdenkansanopisto.fi. Ilmoitathan nimesi ja koulutuksen, johon olet hakenut. Asuntolapaikkahakemuksia käsitellään 1.8.2018 alkaen ja asuntolapaikkatarjouksia tehdään sen jälkeen.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä otan mukaan muuttaessani opistolle?

Ota aluksi mieluiten vain sen verran, että pärjäät jonkin aikaa. Tuo enemmän tarvikkeita vasta sitten kun olet hahmottanut minkä verran huoneeseen mahtuu. Huoneen peruskalustusta ei poisteta asumisen ajaksi, eikä yhteiseen tilaan ole sallittua tuoda omia kalusteita. Oman huoneen verhot voi kuitenkin vaihtaa ja huoneeseen saa tuoda omia huonekaluja sen verran kuin mahtuu. Muista ottaa mukaan peitto, tyyny ja lakanat.

Saanko asua opistolla loma-aikoina?

Voit asua huoneessasi pääsääntöisesti myös viikonloppuisin ja lomilla ilman lisäveloitusta. Poikkeuksista ilmoitetaan hyvissä ajoin etukäteen. Ks. kohta Lisätietoa opistolla asumisesta.

Miten saan postini?

Päivitämme tiedot postin kulusta asuntolaan elokuun alkupuolella.

Mitä ruokaa on tarjolla?

Lounaan ruokalistat ovat nähtävillä ruokalan ovessa sekä opiston kotisivuilla.

Miten täytän asumismenoni Kelan hakemukseen?

Kun laitat opintotukihakemuksen kohtaan 7 rastin ruutuun ”oppilaitoksen asuntolassa”, sinun ei tarvitse ilmoittaa, paljonko maksat vuokraa asunnosta etkä tarvitse myöskään tältä osin liitteitä hakemukseen.

Voinko tuoda oman autoni/lemmikkieläimeni/suitsukkeeni?

Parkkipaikkamme on pieni, joten opiskelijoille ei ole käytössä parkkipaikkoja. Lemmikkieläimiä ei allergiasyistä saa tuoda edes tilapäisesti. Kynttilöiden ja suitsukkeiden polttaminen talossa on kielletty, kuten myös tupakointi opiston alueella.

Voinko tuoda mukanani television?

Huoneissa ei ole antenniliitäntöjä. Omaa televisiota ei kannata tuoda ja muutkin arvokkaat tavarat kannattaa säilyttää omassa lukitussa huoneessa. Opiston vakuutus ei kata omaisuuttasi.

Kerroksen yhteisissä tiloissa on televisio.

Pin It on Pinterest