Vapaalla akatemialla ja Lahden kansanopistolla on asuntolapaikkoja 18 vuotta täyttäneille opiskelijoille. Asuntolassa on kalustettuja yhden ja kahden hengen huoneita. Lisäksi haettavissa on erikokoisia kalustamattomia asuntoja yksin tai kimpassa asumiseen.

Rauhankatu 16

Asumisvaihtoehdot:

Kalustettu kahden hengen huone (18-22 m2).
660 €/kk eli 330 €/hlö/kk

Kalustettu yhden hengen huone (15-18 m2)
550 €/kk

Maksu sisältää kalusteet (sängyt, työpöytä, tuolit, astiasto, ruokailuvälineet, mikroaaltouuni, kahvin- ja vedenkeitin), sähkö-, vesi- ja talousjätemaksut, langattoman nettiyhteyden sekä liinavaatteet ja pyyhkeet. Maksu laskutetaan kuukausittain.

Rauhankadun asunnot sijaitsevat aivan kaupungin keskustassa. Teatterikoulutuksen opetustilat sijaitsevat samassa korttelissa, Sammonkadun opetustiloihin matkaa on 900 m.

Näin haet

Hae asuntoa Rauhankatu 16:sta lähettämällä sähköpostia osoitteeseen toimisto@lahdenkansanopisto.fi. Mainitse viestissä 1) nimesi, 2) koulutus johon olet hakenut sekä 3) ensisijainen asuntotoiveesi (1hh, 2hh). Asuntolahakemuksia käsitellään kesäkuun puolivälissä sekä elokuun alussa.

Tässä kohteessa asumiseen haetaan opintotuen asumislisää. Kun laitat opintotukihakemuksen kohtaan 7 rastin ruutuun ”oppilaitoksen asuntolassa”, sinun ei tarvitse ilmoittaa, paljonko maksat vuokraa asunnosta. Et tarvitse myöskään asumista koskevia liitteitä hakemukseen. Lue lisää: https://www.kela.fi/opintotuki-asumislisa

Lahden talojen asunnot

Opiskelija voi hakea vuokra-asuntoa suoraan Lahden Taloilta. Haettavissa on erikokoisia ja erihintaisia asuntoja eri puolilla Lahtea.

Näin haet

Hae asuntoa osoitteessa https://www.lahdentalot.fi/hakeminen/

Tärkeää: Kun haet asuntoa Lahden Taloilta, valitse hakusivun valikosta asuntohakemus (ei siis opiskelija-asuntohakemus). Hakulomakkeen Asunnon tarve -kohdassa lisää Muut perustelut -kenttään maininta KANSANOPISTO.

Hakemuksen jättämisen jälkeen hakua koskevat tiedustelut p. 03 851 570 tai asuntojenvuokraus@lahdentalot.fi

Lahden talojen kohteissa asumiseen voi hakea yleistä asumistukea. Lue lisää: https://www.kela.fi/yleinen-asumistuki

Muu vuokra-asunto

Mikäli opiskelija vuokraa asunnon itsenäisesti vapailta markkinoilta, asumiseen voi hakea yleistä asumistukea. Lue lisää: https://www.kela.fi/yleinen-asumistuki

Pin It on Pinterest