Tarjoamme asuntolapaikkoja 18 vuotta täyttäneille Vapaan akatemian opiskelijoille. Asuntolassa on kalustettuja yhden ja kahden hengen huoneita.

Tietoportin asuntola, Saimaankatu 11

Opistotalon yhteyteydessä on elokuussa 2021 valmistunut opiskelija-asuntola, jossa on 10 paikkaa.

Asuinhuoneen peruskalustukseen kuuluu sänky, yöpöytä, työpöytä ja -tuoli, nojatuoli sekä vaatekaappi ja lipasto. Varustukseen kuuluu myös pieni kohdevalaisin, matto ja petivaatteet (petauspatja, patjansuojus, peitto, tyyny, päiväpeitto); asukas tuo omat lakanat.

Hyvinvarusteltu moderni yhteiskeittiö soveltuu hyvin sekä ruoanlaittoon että ruokailuun. Yhteisessä oleskelutilassa on televisio. Käytävällä on suihkut ja wc:t sekä lukittavia kaappeja esim. ulkovaatteille, kengille ja urheiluvarusteille. Asuntolassa toimii langaton netti.

Tutustu asuntolaan tarkemmin: Opiskelija-asuntola kuvina (pdf)

Asumisvaihtoehdot:
  • Kalustettu yhden hengen huone
    350 €/kk/ 1hh
  • Kalustettu kahden hengen huone
    280 €/kk/hlö

Kyse on oppilaitoksen yhteydessä olevasta asuntolasta, jossa asumiseen haetaan opintotuen asumislisää. Huom. lukuvuotta 2022-23 koskevat asumismaksut päivitetään 1.3.2022 mennessä.

Lahden kansanopiston ja Vapaan akatemian päärakennus Saimaankatu 11:ssä  näkymä asuntolahuoneen ikkunasta Aleksanterinkadulle

Asuntola sijaitsee Tietoportin ylimmässä kerroksessa. Jokaisen asuinhuoneen ikkunasta on avara kaupunkinäkymä.

Näin haet

Hae asuntoa Saimaankatu 11:stä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen toimisto@lahdenkansanopisto.fi. Mainitse viestissä 1) nimesi, 2) koulutus johon olet hakenut sekä 3) ensisijainen asuntotoiveesi (1hh, 2hh). Asuntolahakemuksia käsitellään elokuun alussa.

Huomaa, että tässä kohteessa asumiseen haetaan opintotuen asumislisää. Kun laitat opintotukihakemuksen kohtaan 7 rastin ruutuun ”oppilaitoksen asuntolassa”, sinun ei tarvitse ilmoittaa, paljonko maksat vuokraa asunnosta. Et tarvitse myöskään asumista koskevia liitteitä hakemukseen. Lue lisää: https://www.kela.fi/opintotuki-asumislisa

Lahden Talojen vuokra-asunnot

Vuokra-asuntoja opiskelijoille tarjoaa Lahden Talot. Haettavissa on erikokoisia ja erihintaisia asuntoja eri puolilla Lahtea.

Näin haet

Hae asuntoa osoitteessa https://www.lahdentalot.fi/hakeminen/

Tärkeää: Kun haet asuntoa Lahden Taloilta, valitse hakusivun valikosta asuntohakemus (ei siis opiskelija-asuntohakemus). Hakulomakkeen Asunnon tarve -kohdassa lisää Muut perustelut -kenttään maininta KANSANOPISTO.

Hakemuksen jättämisen jälkeen hakua koskevat tiedustelut p. 03 851 570 tai asuntojenvuokraus@lahdentalot.fi

Lahden talojen kohteissa asumiseen voi hakea yleistä asumistukea. Lue lisää: https://www.kela.fi/yleinen-asumistuki

Muu vuokra-asunto

Mikäli vuokraat asunnon itsenäisesti vapailta markkinoilta, voit hakea asumismenoihin yleistä asumistukea. Lue lisää: https://www.kela.fi/yleinen-asumistuki.

Yksiöiden keskimääräinen vuokra Lahdessa on 450 – 538 €/kk, kaksioiden 568–718 €/kk. Nämä ovat yleisesti ottaen edullisempia vuokrahintoja kuin useimmissa muissa suurissa kaupungeissa.

Pin It on Pinterest