Kansanopiston internaatti on viihtyisä ja kodikas asumismuoto 18 vuotta täyttäneille opiskelijoille. Se luo mahdollisuuksia opiskelijoiden kohtaamisille ja yhteistoiminnalle niin opinnoissa kuin vapaa-ajallakin.

Asu keskellä kaupunkia

Asuntola sijaitsee opiston päärakennuksessa, Harjukatu 46:ssa. Asut kaupungin keskustassa, missä kaupat, kirjasto, elokuvateatterit, teatterit ym. palvelut ovat aivan lähietäisyydellä.

Asuntolassa on neljä asuinkerrosta. Hissiä ei ole ja rappusia on reilusti, kuten talossa muutenkin. Jokaisessa kerroksessa on kaksitoista yhden hengen huonetta (10-12m²) sekä yhteiset lukittavat wc- ja suihkutilat. Huoneissa on lavuaarikaappi.

Viidennessä kerroksessa sijaitsee lisäksi asuntolasiipi Pilvilinna, jossa on omalla kylpyhuoneella varustettuja kahden hengen huoneita.

Kussakin kerroksessa on keittomahdollisuus ja oleskelutila, jossa on pöytä tuoleineen ja tv.

Lisätietoa opistolla asumisesta

Kerroksen kaikissa huoneissa on sänky patjalla, työpöytä ja -tuoli, valaisimet, verhot sekä vaatekaapit ja hyllytilaa. Varustukseen eivät kuulu liinavaatteet eivätkä tyynyt, peitot ja päiväpeitot.

Päärakennuksen lehtilukusalin tietokoneet ovat opistolla asuvien käytössä kaiken aikaa. Lukusalissa on luettavissa päivän lehdet (Etelä-Suomen Sanomat , Helsingin Sanomat ja Hufvudstadsbladet) sekä joitakin aikakauslehtiä.

Päärakennuksen pesutuvassa opiskelijat voivat pestä pyykkinsä. Pyykinpesumaksu on 1 euro / koneellinen pyykkiä.

Opiskelijoiden käytössä on lenkkisaunat miehille ja naisille. Takkatuvasta löytyy biljardipöytä.

Opiskelijat siivoavat kukin oman huoneensa ja huolehtivat asuntolansa yhteisten tilojen siisteydestä yhteisvastuullisesti kerran viikossa. Kerroksessa on siivouskomero, josta löytyy siivoustarvikkeita.

Oppilashuoltajalta ja muulta henkilökunnalta saa lukuvuoden aikana tukea asumiseen ja viihtymiseen liittyvissä kysymyksissä. Internaattiopiskelijalla on mahdollisuus vaikuttaa internaatin toimintaan.

Ennen lukuvuoden alkua saat lisätietoa ottamalla yhteyttä oppilashuoltaja Timo Tillqvistiin, timo.tillqvist@lahdenkansanopisto.fi.

Sivun kuvat: Linda Keränen

Asuntolapaikkoja on rajallisesti. Voit hakea asuntolapaikkaa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen toimisto@lahdenkansanopisto.fi. Ilmoitathan nimesi ja koulutuksen, johon olet hakenut. Asuntolapaikkahakemuksia käsitellään 1.8.2017 alkaen ja asuntolapaikkatarjouksia tehdään sen jälkeen.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä otan mukaan muuttaessani opistolle?

Ota aluksi mieluiten vain sen verran, että pärjäät jonkin aikaa. Tuo enemmän tarvikkeita vasta sitten kun olet hahmottanut minkä verran huoneeseen mahtuu. Huoneen peruskalustusta ei poisteta asumisen ajaksi, eikä yhteiseen tilaan ole sallittua tuoda omia kalusteita. Oman huoneen verhot voi kuitenkin vaihtaa ja huoneeseen saa tuoda omia huonekaluja sen verran kuin mahtuu. Muista ottaa mukaan peitto, tyyny ja lakanat.

Saanko asua opistolla loma-aikoina?

Päärakennuksen asuntolaa voidaan käyttää lomien aikana ja erikseen ilmoitettavina viikonloppuina opiston muuhun majoitustoimintaan. Tällöin opiskelijoiden tulee luovuttaa huoneensa siivottuina opiston käyttöön. Näitä majoituksia saattaa olla muutama vuodessa, ja niistä ilmoitetaan hyvissä ajoin etukäteen. Muulloin voit asua huoneessasi myös viikonloppuisin ja lomilla ilman lisäveloitusta.

Miten saan postini?

Opistolla asuvien posti jaetaan omiin kerrosten lukittaviin postilokerikkoihin päivittäin. Osoitteenmuutosta tehdessä ja omaa osoitetta eteenpäin annettaessa on hyvä mainita huoneen numero, esim. Harjukatu 46 huone 123, 15100 Lahti. Jos tilaat oman sanomalehden, se jaetaan päivän postin mukana, ei aamulla.

Mitä ruokaa on tarjolla?

Aamupalalla noutopöydässä on tarjolla mm. puuroa, muroja, jogurttia, leipää, hedelmää, keksejä, mehua, teetä ja kahvia. Lounaan ja päivällisen ruokalistat ovat nähtävillä ruokalan ovessa sekä opiston kotisivuilla.

Miten täytän asumismenoni Kelan hakemukseen?

Kun laitat opintotukihakemuksen kohtaan 7 rastin ruutuun ”oppilaitoksen asuntolassa”, sinun ei tarvitse ilmoittaa, paljonko maksat vuokraa asunnosta etkä tarvitse myöskään tältä osin liitteitä hakemukseen.

Voinko tuoda oman autoni/lemmikkieläimeni/suitsukkeeni?

Parkkipaikkamme on pieni, joten opiskelijoille ei ole käytössä parkkipaikkoja. Lemmikkieläimiä ei allergiasyistä saa tuoda edes tilapäisesti. Kynttilöiden ja suitsukkeiden polttaminen talossa on kielletty, kuten myös tupakointi opiston alueella.

Voinko tuoda mukanani television?

Huoneissa ei ole antenniliitäntöjä. Omaa televisiota ei kannata tuoda ja muutkin arvokkaat tavarat kannattaa säilyttää omassa lukitussa huoneessa. Opiston vakuutus ei kata omaisuuttasi.

Pin It on Pinterest