Iltakuva Lahti keskusta

Asuminen

Tarjoamme asuntolapaikkoja 18 vuotta täyttäneille Vapaan akatemian opiskelijoille.
Asuntolassa on kalustettuja yhden hengen huoneita.

Tietoportin asuntola, Saimaankatu 11

Opistotalon yhteyteydessä on elokuussa 2021 valmistunut opiskelija-asuntola, jossa on 10 paikkaa.

Asuinhuoneen peruskalustukseen kuuluu sänky, yöpöytä, työpöytä ja -tuoli, nojatuoli sekä vaatekaappi ja lipasto. Varustukseen kuuluu myös pieni kohdevalaisin, matto ja petivaatteet (petauspatja, patjansuojus, peitto, tyyny, päiväpeitto); asukas tuo omat lakanat.

Hyvinvarusteltu moderni yhteiskeittiö soveltuu hyvin sekä ruoanlaittoon että ruokailuun. Yhteisessä oleskelutilassa on televisio. Käytävällä on suihkut ja wc:t, sekä lukittavia kaappeja esim. ulkovaatteille, kengille ja urheiluvarusteille. Asuntolassa toimii langaton netti. Asukkaiden käytössä on pyykinpesukone ja kuivausrumpu.

Tutustu asuntolaan tarkemmin: Opiskelija-asuntola kuvina (pdf)

Hinta

Kalustettu yhden hengen huone
250 €/kk

Sisältää edellä mainitut tilat ja varusteet ja niiden käytön

Kyse on oppilaitoksen yhteydessä olevasta asuntolasta, jossa asumiseen haetaan opintotuen asumislisää.

Näin haet

Hae asuntoa Saimaankatu 11:stä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen toimisto@lahdenkansanopisto.fi. Mainitse viestissä 1) nimesi ja 2) koulutus johon olet hakenut Asuntolahakemuksia käsitellään elokuun alussa.

Huomaa, että tässä kohteessa asumiseen haetaan opintotuen asumislisää. Kun laitat opintotukihakemuksen kohtaan 7 rastin ruutuun ”oppilaitoksen asuntolassa”, sinun ei tarvitse ilmoittaa, paljonko maksat vuokraa asunnosta. Et tarvitse myöskään asumista koskevia liitteitä hakemukseen. Lue lisää: https://www.kela.fi/opintotuki-asumislisa

Muut asumisvaihtoehdot

Lahden Talojen vuokra-asunnot

Vuokra-asuntoja opiskelijoille tarjoaa Lahden Talot. Haettavissa on erikokoisia ja erihintaisia asuntoja eri puolilla Lahtea.

Näin haet

Hae asuntoa osoitteessa https://www.lahdentalot.fi/hakeminen/

Tärkeää: Kun haet asuntoa Lahden Taloilta, valitse hakusivun valikosta asuntohakemus (ei siis opiskelija-asuntohakemus). Hakulomakkeen Asunnon tarve -kohdassa lisää Muut perustelut -kenttään maininta KANSANOPISTO.

Hakemuksen jättämisen jälkeen hakua koskevat tiedustelut p. 03 851 570 tai asuntojenvuokraus@lahdentalot.fi

Lahden talojen kohteissa asumiseen voi hakea yleistä asumistukea. Lue lisää: https://www.kela.fi/yleinen-asumistuki

Muu vuokra-asunto

Mikäli vuokraat asunnon itsenäisesti vapailta markkinoilta, voit hakea asumismenoihin yleistä asumistukea. Lue lisää: https://www.kela.fi/yleinen-asumistuki.

Yksiöiden keskimääräinen vuokra Lahdessa on 450 – 538 €/kk, kaksioiden 568–718 €/kk. Nämä ovat yleisesti ottaen edullisempia vuokrahintoja kuin useimmissa muissa suurissa kaupungeissa.

Pin It on Pinterest