Lahden radiomaston huippu, taustalla sininen taivas ja poutapilviä.

Esittely

Lahden kansanopisto ja Vapaa akatemia on yksi Suomen 74 kansanopistosta.

Kansanopistot ovat yleissivistävää ja ammatillista koulutusta antavia oppilaitoksia, joiden toimintaa Suomessa valvoo opetus- ja kulttuuriministeriö. Opistot kuuluvat vapaan sivistystyön lainsäädännön piiriin.

Opisto numeroina

130

vuotta yhtäjaksoista toimintaa

800

opiskelijaa vuosittain

40

päätoimista työntekijää

Henkilöstö ja johtaminen

Opistossa ja Vapaassa akatemiassa koulutuspalveluita toteuttaa ja kehittää noin 30 päätoimista opettajaa laajan tuntiopettaja- ja asiantuntijaverkoston tukemana. Hallinto- ja tukipalveluissa työskentelee 10 päätoimista opistolaista.

Opiston arkea johtaa rehtorin, talouspäällikön, kehittämispäällikön ja koulutuspäälliköiden muodostama johtoryhmä.

Siirry yhteystietoihin

Opistoa ylläpitää Lahden kansanopiston säätiö, jonka päätösvaltaa käyttää säätiön hallitus.

Katariina Mäenpää, puheenjohtaja, katariinamaenpaa@gmail.com
Katriina Martikainen, jäsen
Anne Pässilä
, jäsen
Helena Salakka, jäsen
Susanna Sirén-Valanta, jäsen
Petri Pullinen, jäsen, petri.pullinen@lahdenkansanopisto.fi
Juha Taavitsainen, kokousten sihteeri

Keskellä kaupunkia, lähellä luontoa

Opiston toimitilat sijaitsevat Lahden keskustassa. Lahden Matkakeskuksesta, joka on sekä kauko- että lähiliikenteen solmukohta ja HSL:n Z-lähijunan päätepysäkki, matka opiston toimipisteisiin Saimaankatu 11:een ja Aleksanterinkatu 4:ään taittuu kävellen 15–20 minuutissa.

Kaikki kaupunkikeskustan palvelut sijaitsevat kävelyetäisyydellä opiston toimipisteistä. Aivan opiston naapurissa sijaitsevat mm. kaupunginkirjasto, kaupunginteatteri ja kauppakeskus Trio. Lahdessa liikkumista nopeuttavat mobiilisovelluksella käyttöön otettavat sähköpotkulaudat sekä sähköavusteiset kaupunkipyörät. Julkisella liikenteellä pääsee sujuvasti pidemmälle kaupunginosiin sekä naapurikuntiin. Opistoon saapuvalle suositellaan julkista liikennettä.

Salpausselän harjumaisema ja läheinen järviluonto tarjoavat opiskelijoille monipuolisia ulkoilumahdollisuuksia ja elämyksiä aivan keskustan tuntumassa. Lähiluonnossa virkistäytyminen voidaan liittää myös osaksi opintoja. Retkiä tehdään esim. Lanu-puistoon sekä Linnaistensuolle ja Lapakiston luonnonsuojelualueelle.

Kansanopistot Suomessa

Lahden kansanopisto on Suomen kansanopistoyhdistys ry:n jäsen. Tutustu eri puolilla Suomea sijaitseviin opistoihin yhdistyksen sivuilla.

Pin It on Pinterest