Uutiset

Taidekoulutuksen Portilla-näyttely nyt verkossa

Vapaan akatemian taideopiskelijoiden teoksiin on tänä keväänä mahdollista tutustua ajasta ja paikasta riippumatta. Portilla-näyttelyn galleriat aukeavat 26.5. klo 12 osoitteessa www.taidekoulutus.fi

Yksityiskohta Nea Yli-Junnilan näyttelyjulisteesta

Näyttely on monipuolinen kooste kuvataiteen, kuvituksen, graafisen suunnittelun, elokuvan ja valokuvauksen opiskelijatöistä. Teoksissa kohtaavat lukuisat erilaiset teemat, tekniikat ja lähestymistavat.

Portilla on myös juhlanäyttely, sillä Lahden kansanopiston kuvataidelinjan opiskelijatöitä esiteltiin ensimmäisen kerran 30 vuotta sitten. Vapaan akatemian Taidekoulutuksen juuret ovatkin Jarmo Tevajärven luotsaamassa kuvataidekoulutuksessa. Vuosien saatossa visuaalisten taiteiden opetus on laajentunut ensin elokuvan ja valokuvauksen ja sittemmin kuvituksen ja graafisen suunnittelun sekä visuaalisen viestinnän aloille.

Nyt esillä olevien töiden tekijöillä on takanaan lukuvuoden mittainen työ visuaalisten taiteiden päätoimisen opiskelun parissa. Näyttelyn teoksia yhdistääkin syntypaikka, Tietoportti (Saimaankatu 11), jossa Vapaa akatemia on sijainnut vuoden ajan ja jonne opiskelijoiden yhteys on säilynyt katkeamattomana silloinkin, kun opetus on koronapandemian vuoksi siirtynyt verkkoon.

Esillä oleville teoksille on yhteistä myös näkymätön konteksti, jossa ne ovat syntyneet: Vapaassa akatemiassa opiskeleva on tyypillisesti in between eli välietapissa matkalla jonnekin, odottamassa seuraavien ovien aukeamista, lentoon lähdössä, isojen kysymysten äärellä – ja siitä näyttelyn nimi Portilla.

Näyttelyn vierailijagalleriassa on esillä Lahden kansanopiston kuvataideryhmä Viivan opiskelijatöitä.

Uutisen kuva: yksityiskohta Nea Yli-Junnilan näyttelyjulisteesta.

Siirry Portilla-näyttelyyn

Taidekoulutuksen yhteyshenkilöt:
Jarmo Tevajärvi, koulutuspäällikkö, kuvataide, 050 562 9994
Radek Karkulowski, opettaja, kuvitus, graafinen suunnittelu, 050 560 9953
Mikko Kerttula, opettaja, valokuvaus, visuaalinen viestintä, 050 407 2329
Jorma Mehtonen, opettaja, elokuva ja video, 040 537 3975

Pin It on Pinterest