Koulutuksen sisältö
Visuaalisen viestinnän alalla opintojen pääpaino on videotuotannossa, liikkuvassa kuvassa, valokuvauksen perusteissa, valaisussa, äänessä, editoinnissa, kuvankäsittelyssä sekä näihin liittyvissä käytännön harjoitteluissa. Lisäksi opiskellaan visuaalisen alan historiaa ja kulttuuria. Koulutukseen sisältyy myös vuoden mittaan vaihtuvia taiteiden yhteisiä kursseja.
Vapaa akatemia tarjoaa opiskelijoilleen asiantuntijoiden opetusta, ohjausta ja tukea. Ohjatun opiskelun lisäksi koulutus sisältää runsaasti itsenäistä työskentelyä, johon akatemia tarjoaa työtilat ja välineet sopimuksen mukaan myös iltaisin. Mahdollisuudet joustavaan omaehtoiseen työskentelyyn ovat erinomaiset.
Visuaalinen viestintä osana taidekoulutusta
Visuaalista viestintää opiskellaan taiteiden koulutuskokonaisuudessa, jossa yhteisinä opintoina on mm. piirustusta, sommittelua, värihahmotusta ja typografiaa. Yhteisillä opintojaksoilla ja alojen keskinäisissä työpajoissa verkostoidut muiden taideopiskelijoiden kanssa ja saat tilaisuuden perehtyä laaja-alaisesti visuaalisen kulttuurin monimuotoisuuteen ja kokeilla sinulle ominaisten taiteenalojen ohessa myös muiden alojen menetelmiä, tekniikkoja ja materiaaleja.

Visuaalisen viestinnän opiskelijat voivat suorittaa lukuvuoden aikana visuaalisen alan ja taidehistorian avoimen korkeakoulun kursseja. Nämä opinnot voi myöhemmin hyväksyttää osaksi korkeakoulututkintoa.
Avoimen korkeakoulun kurssitarjonta:*
- Värihahmotus, 5 op (LAB-ammattikorkeakoulu)
- Typografian perusteet, 5 op (LAB-ammattikorkeakoulu)
- Taiteiden tutkimus: Tekijät, toimijat, kentät, 5 op (Turun yliopisto)
*opinnot ovat suunnitteilla, muutokset mahdollisia