Koulutus elokuva-, televisio- ja media-alalle aikoville

8.8.2022–2.6.2023 

Perehdy audiovisuaaliseen alaan ja hanki monipuolista käytännön osaamista. Opi käsitteet, käytännöt ja tekniikat, joiden avulla hallitset elokuvan tekemisen vaiheet ideoinnista julkaisuun. Toteuta projektejasi ammattilaisten ohjauksessa.

Koulutus sopii paitsi elokuva-, televisio- ja media-alan tutkintotavoitteisiin opintoihin aikovalle, myös ammatillisen osaamisen täydentäjille ja tavoitteellisille harrastajille.

Koulutuksen sisältö

Haaveiletko työstä elokuva-alalla tai televisiotuotannossa? Onko tavoitteenasi elokuva-alan opinnot Suomessa tai ulkomailla? Kiinnostaako käsikirjoittaminen, kuvaaminen, äänisuunnittelu? Haluaisitko kehittyä vloggaajana? Kaipaatko tubettamiseen uusia ideoita ja osaamista niiden toteuttamiseen?

Koulutuksessa tutuiksi tulevat audiovisuaalisen prosessin vaiheet: ideointi, käsikirjoittaminen ja dramaturgia, kuvaus, ääni, valaisu ja editointi. Perehdyt kuhunkin osa-alueeseen sekä teoriassa että käytännössä. Opiskelussa korostuvat tekemällä oppiminen, mutta harjaannut myös analysoimalla muiden töitä. Erilaisia harjoituksia ja projekteja on paljon.

Lukuvuoden mittaan opettajina vierailee useita alalla työskenteleviä ammattilaisia. He välittävät ajantasaista tietoa alan tehtävistä ja vaatimuksista sekä antavat hyödyllisiä vinkkejä alan opintoihin aikovalle.

Yksilöllistä ohjausta kameran käyttöön
Koulutuksessa saat yksilöllistä, omat tavoitteesi huomioon ottavaa ohjausta.
Elokuva ja video osana taidekoulutusta

Elokuva ja video kuuluu taidekoulutuksen kokonaisuuteen, jonka yhteisiä aineita ovat mm. värihahmotus, valokuvaus, animaatio ja 3D-grafiikka. Yhteiset opinnot avaavat monipuolisen näkymän visuaalisiin taiteisiin. Ne tarjoavat tilaisuuden perehtyä visuaalisen kulttuurin monimuotoisuuteen, kokeilla uusia välineitä ja tekniikkoja ja työskennellä yhdessä muiden alojen taideopiskelijoiden kanssa.

Elokuva ja video -opiskelijat voivat suorittaa lukuvuoden aikana visuaalisen alaan ja taiteiden tutkimukseen liittyviä avoimen yliopiston ja ammattikorkeakoulun kursseja. Nämä opinnot voi myöhemmin hyväksyttää osaksi korkeakoulututkintoa.

Avoimen korkeakoulun opinnot*

  • Värihahmotus, 5 op (LAB-ammattikorkeakoulu)
  • Typografian perusteet, 5 op (LAB-ammattikorkeakoulu)
  • Taiteiden tutkimus: Tekijät, toimijat, kentät, 5 op (Turun yliopisto)

*opinnot ovat suunnitteilla, muutokset mahdollisia

Opiskelijalle laaditaan lukuvuoden alkaessa henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS), joka perustuu elokuva ja video -alan yhteiseen opetussuunnitelmaan. Huom.! Jos tähtäimessäsi ei ole alan tutkinto mutta olet kiinnostunut alasta ja haluat kehittyä alan harrastajana – videokuvaajana, vloggaajana tai tubettajana – , kerro tästä hakemuksessasi. HOPS ottaa huomioon opiskelijan tavoitteet sekä jatkosuunnitelmat.

Taide II

Elokuva-koulutuksen jälkeen opiskelija voi hakea Vapaaseen akatemiaan toiseksi vuodeksi syventämään osaamistaan ja työstämään projekteja asiantuntijoiden ohjauksessa. Toisen vuoden koulutus on nimeltään Taide II.

Opiskelu on suurelta osin ryhmätyöskentelyä.
Opiskelu sisältää runsaasti ryhmätyöskentelyä: yhteistä ideointia, palautteen antamista ja vastaanottamista ja projektitöiden vastuiden jakamista. Tämä kaikki kehittää vuorovaikutus- ja projektinhallintataitojasi.
Hyvä tietää

Oppitunnit ovat pääasiassa klo 9.00- 16.00 välisenä aikana, mutta työskentely projektien parissa jatkuu usein myös iltaisin ja viikonloppuisin. Työtilat ovat opiskelijoiden käytössä sopimuksen mukaan myös iltaisin, mikä tarjoaa mahdollisuuden joustavaan omaehtoiseen työskentelyyn.

Lisätietoja

opettaja Mikko Kerttula
mikko.kerttula@vapaa-akatemia.fi
050 407 2329

Valintaperusteet

Opiskelijat valitaan hakemusten ja haastattelun perusteella. Hakijan kiinnostus koulutusalaa kohtaan, opiskelumotivaatio sekä halu sitoutua opiskeluun ovat keskeisiä kriteerejä opiskelijavalinnassa.

Opintomaksut

Opiskelu Vapaan akatemian koulutuksissa on maksullista: Visuaalisten taiteiden opintomaksut
Päätoiminen opiskelu oikeuttaa opintotukeen, ja opiston asuntolassa asuminen asumislisään. Opintotuen saaminen ei kuitenkaan vähennä tukikuukausia tutkintotavoitteisesta opiskelusta. Lisätietoa: opintomaksut ja opintojen rahoittaminen

Kun olet päättänyt hakea…

Ennen kuin lähetät hakemuksesi, haluat ehkä tietää, mitä sitten tapahtuu ja milloin saat tietää opiskelupaikasta.

Katso video: Näin hakuprosessi etenee (2:44)

 

Hakeminen

Haku lukuvuoden 2022-23 koulutukseen on päättynyt.

Opiskelijavalintaan liittyy myös puhelinhaastattelu. Hakijaan otetaan yhteyttä ja sovitaan sen toteutuksesta ja ajankohdasta.

Elokuva löytyy luettelosta otsikon Vapaa akatemia alta. Huom.! Valittuasi koulutuksen se siirtyy "ostoskoriin". Hakuvaiheessa ei kuitenkaan peritä mitään maksuja. Muista tallentaa hakemuksesi esikatselun jälkeen. Voit lisätä vapaamuotoiseen osioon linkin verkkoympäristöön, jossa olet julkaissut töitäsi. Hakemukseen on myös mahdollista lisätä liite.

Hakusi on onnistunut, kun saat antamaasi sähköpostiosoitteeseen vahvistusviestin, jonka lähettäjänä näkyy "Lahden kansanopiston Wilma".

Pin It on Pinterest