Uutiset

”Supereita ihmisiä ja hyvä ilmapiiri”

Opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja Leevi Rantanen kiitti joulujuhlan tervehdyksessään koko opistoväkeä.

Hyvät Lahden kansanopiston opiskelijat, opettajat ja henkilökunta.

Onpa mahtava tunne olla taas koulussa. En osaa sitä sen tarkemmin kuvailla. Siitä on viisi vuotta aikaa, kun valmistuin ylioppilaaksi eli vuonna 2012. Hassua tuntea näin, koska en pitänyt itseäni aikanaan kovinkaan kummoisena opiskelijana. Välillä tuli mentyä siitä mistä aita oli matalin ja yläasteen tukioppilashommatkin kiinnostivat lähinnä niiden luvallisten poissaolojen ja Fazerin suklaatehtaan vierailun takia. Kuitenkin, kun sain valkolakin tassuuni, todistuksen ja ruusun toiseen, niin minun naamasta pystyi näkemään, että kyllä tästä vielä koulunpenkille palaan. Se näkyy muun muassa minun ylioppilaskuvissani.

Minä tulen varmaan koluamaan koulunpenkkejä aina. Takana on peruskoulu, lukio, amis. Nyt olen kansanopistossa ja ties mitä vielä edessä. Kelan työntekijät pystyisivät pelaamaan vaikka bingoa: “Jaahas, Rantanen menikin kansanopistoon, bingo! Ja tuosta taas vähän opintotukea.”

”Tämän koulun yhteisiin hetkiin osallistuneet ovat hymyilleet ja nauraneet yhdessä.”

Mutta se minusta. Haluan puhua teistäkin. Minun mielestäni te olette jättebra-ihmisiä, supereita ihmisiä. Jo ensimmäisestä päivästä lähtien olin ihan pähkinöissäni opiskelijoista ja henkilökunnasta. Olin kuullut tosi paljon hyvää tästä opistosta aiemmin. Siihen päälle vielä hallitus ja sen kautta mahdollisuus antaa teille jotain, yhdessä muiden kanssa. Tähän mennessä se “jotain” on ollut halloween, pikkujoulu, itsenäisyyspäivän juhlan disco sekä pari teemapäivää. Jos jotkut teistä ihmettelevät että “Mitä juhlia, mitä teemapäiviä?”, niin hoputelkaa teidän luokkanne edustajat niihin hallituksen kokouksiin. Wink wink.

Minulla on ollut ilo nähdä, kuinka tämän koulun yhteisiin hetkiin osallistuneet ovat hymyilleet ja nauraneet yhdessä. Kiitos siitä hyvästä ilmapiiristä, jonka te luotte tähän kouluun ja kiitos tästä lukuvuoden puolikkaasta. Toivottavasti meno vaan paranee jahka kevätkausi saapuu.

Haluan toivottaa itseni sekä koko opiskelijakunnan hallituksen puolesta teille lämpöistä joululomaa, joulua sekä onnellista uutta vuotta.

Leevi Rantanen
opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja

Kuva opiskelijakunnan ja henkilökunnan yhteisestä itsenäisyyspäivän juhlasta 5.12.2017, kuvaaja Mikko Kerttula

Pin It on Pinterest