Uutiset

Nyt on syytä juhlaan!

Opiston perustamisesta 130 vuotta. Myös Teatterikoulutus juhlii.

Lahden kansanopisto täyttää 130 vuotta.

Opiston perusti vuonna 1893 joukko Lahden kauppalan ja ympäröivän maakunnan aktiivisia kansalaisia, jotka halusivat edistää sivistystä seudun nuorison keskuudessa. Perustajat uskoivat Tanskasta tulleen kasvatusidean olevan hyödyllinen alueen sivistykselliselle ja taloudelliselle kehitykselle.

Näköala opiston parvekkeelta Vesijärvelle päin 1904. (Lahden kansanopiston kuva-arkisto)

Lahden kansanopisto on yksi vanhimmista edelleen toimivista kansanopistoista Suomessa. Sen toiminnassa on vuosikymmenten mittaan käyty läpi monia muutoksia ja uudistuksia, mutta sivistystyö on edelleen opiston keskeinen tehtävä.

Juhlavuoden kalenteri täyttyy erilaisista tapahtumista, joissa juhlinnasta pääsevät osallisiksi niin henkilöstö, opiskelijat kuin sidosryhmätkin.  Juhla värittää vuoden mittaan Tietoportin julkisivua, Taidekoulutuksen opiskelijoiden kevätnäyttelyä, Teatterikoulutuksen produktioita sekä muuta toimintaa.

*  *  *

Juhlavuotta vietetään myös Lahden kansanopiston Teatterikoulutuksessa, jossa teatteriopetusta on järjestetty vuodesta 1983 lähtien. Huomattava osa koulutukseen 40 vuoden aikana osallistuneista noin 800 opiskelijasta työskentelee näyttelijänä tai muussa teatterialan ammatissa.

Pin It on Pinterest