Uutiset

Avaa ovi pop up -galleriaan!

Taidekoulutuksen päänäyttely Obscura esillä 18.-31.5.

Vapaan akatemian Taidekoulutuksen opiskelijatöiden kevätnäyttelyn Obscuran avajaisia vietetään 17.5. klo 18–20. Pop up -näyttelytila sijaitsee Tietoportin parkkihallissa, johon kulku on Laaksokadulta sisäpihan kautta.
OBSCURA-näyttely on auki
18.5.–31.5.2023
ma–su klo 12–18

Näyttelyn teoksissa kohtaavat lukuisat erilaiset teemat, tekniikat ja lähestymistavat. Niitä yhdistää kasvun ja oppimisen prosessi, jonka alkuvaiheesta voi usein tunnistaa hentoja signaaleja tai liikkeeseen sysääviä pieniä oivalluksia. Kokeileva viiva kasvaa vahvaksi kädenjäljeksi ja orastava idea tahtotilaksi. Opiskelijoiden näyttelylle antama nimi kertoo tästä muutoksesta, joka liikkuu usein hämärän peitossa sekä valon rajamailla mutta on parhaimmillaan terävänä ja kirkkaana mielessä.

* * *

Taidekoulutuksen lukuvuoden 2022-2023 opiskelijatöistä on toukokuussa esillä viisi eri kokonaisuutta eri osoitteissa ja verkossa. Päänäyttelynä toimii Obscura. Se ja muut näyttelyt ovat osa 130 vuotta täyttävän Lahden kansanopiston juhlavuoden viettoa.
Lisää tietoa eri tiloista ja näyttelyistä löytyy osoitteesta: https://www.taidekoulutus.fi/lehdisto
Verkkogalleria aukeaa 17.5. klo 18:00 osoitteessa: www.taidekoulutus.fi

* * *

Vapaan akatemian Taidekoulutus jatkaa Lahden kansanopiston kuvataidekoulutuksen pitkiä perinteitä. Taidekoulutuksessa opiskelija valitsee alakseen kuvataiteen, kuvituksen ja graafisen suunnittelun, valokuvauksen tai videon. Aloilla on myös yhteistä opetusta.

Lukuvuoden kestävässä koulutuksessa opiskelija vahvistaa taiteellista näkemystään ja ilmaisukykyään sekä valmiuksiaan edetä taiteen ja visuaalisen viestinnän korkea-asteen opintoihin. Vuosittain Taidekoulutukseen osallistuu myös ammatillisen osaamisen täydentäjiä ja tavoitteellisia harrastajia. Lukuvuoden 2023-24 koulutuksiin haku nettisivujemme kautta 4.8. mennessä.

Pin It on Pinterest