Uutiset

Ajankohtaista koronatilanteesta opistolla

Yksi Sammonkatu 8:ssa työskentelevä aikuisten peruskoulun opiskelijaryhmä ja sitä 10.9. opettaneet opettajat ovat siirtyneet karenteeniin 24.9. saakka ryhmän opiskelijalla todetun covid-19-tartunnan vuoksi. Muut ryhmät jatkavat opiskelua normaalisti lukujärjestyksen mukaan.

kuvituskuva käsienpesusta

Opiston yhdellä opiskelijalla on havaittu covid-19 tartunta. Tämän seurauksena yksi Sammonkatu 8:ssa työskentelevä aikuisten peruskoulun opiskelijaryhmä ja sitä 10.9. opettaneet opettajat siirtyvät karenteeniin 24.9. saakka. Terveysviranomaiset ovat henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneisiin ja päättävät jatkotoimista.

Ei ole syytä olettaa, että kyseisen ryhmän oireettomat opiskelijat olisivat 10.9. jälkeen altistaneet muita virukselle, joten muut ryhmät jatkavat opiskelua normaalisti lukujärjestyksen mukaan. Tietoportissa (Saimaankatu 11) ja teatterilla (Aleksanterinkatu 4) toimivien ryhmien ja henkilöstön toimintaan tapauksella ei ole vaikutusta.

Tartuntojen välttämiseksi toimi näin:

Tartuntatapaus toimii muistutuksena siitä, että nyt on erityinen syy huolehtia käsien pesusta, yskimishygieniasta ja turvaväleistä. Kenenkään ei pidä tulla kouluun oireisena (yskä, nuha, kuume, hengenahdistus).

Mikäli opiskelijalla on oireita, hänen tulee jäädä pois lähiopetuksesta, ilmoittaa asiasta oman ryhmänsä vastuuopettajalle ja ottaa yhteyttä terveydenhuollon viranomaisiin ja toimia heidän ohjeistuksensa mukaisesti.

Lahden kaupungin terveydenhuollon ohjeet koronavirustilanteessa

Tagit:

Pin It on Pinterest