Aulan katto

Opistoihmisiä: Raija Sipponen

Iskelmäartistista ja harrastajanäyttelijästä palkanlaskijaksi

Raija Sipponen on työskennellyt palkanlaskijana opistolla 30 vuoden ajan. Hän on nähnyt opiston muuttuvan ja henkilökunnan vaihtuvan. Nuorempana Raija on kiertänyt laulamassa iskelmiä. Hän on ollut myös perustamassa yhdistystä Lahden Lauantainäyttämö ry, ja näytellyt sen riveissä. Raija aloitti opiston toimistoapulaisena, ja eteni myöhemmin palkanlaskijan tehtäviin.

Avaimet, lomat, vakuutukset…                                               

-Tulin alunperin opistolle toimistoapulaiseksi. Kun talouspäällikkö Marja Salo alkoi lähestyä eläkeikää, hän perehdytti minua palkanlaskijan tehtäviin.

-Aikoinaan linjoja ja opettajia oli paljon vähemmän kuin nykyään. Työtä on tullut enemmän aina, kun opettajien määrä on lisääntynyt.

-Työhöni kuuluu palkkojen laskemisen lisäksi paljon muutakin. Huolehdin esimerkiksi  henkilökunnan lomapäivien laskennasta, vakuutusasioista ja henkilökunnan avainrekisterin ylläpidosta. Rekisteri kertoo, mitä avaimia kenelläkin on käytössään.

Ei ole vaikeaa tulla töihin

-En ole koskaan kyllästynyt työhöni. Täällä on hyvä työrauha.  Työtoverit ja opettajat ovat olleet erittäin ystävällisiä. Olen heille kiitollinen kaikista vuosista.

-Ei ole koskaan ollut sellaista päivää, että minun olisi ollut vaikeaa tulla töihin.

-Työn vastuullisuus on tietysti haaste. Välillä työssä tulee myös ongelmia. Jos apua ei löydy opistolta, voi aina soittaa tai lähettää sähköpostia asiasta tietävälle viranomaiselle.

Musiikki vetää edelleen puoleensa

-Työn ulkopuolella elämääni kuuluvat luonto, lastenlapset ja musiikki. 60-luvulla esiinnyin iskelmälaulajanakin. Kiersimme lauluparini kanssa ympäri Suomea tanssilavoilla. Esiinnyimme samassa esityksessä esimerkiksi Marionin, Irwin Goodmanin ja Viktor Klimenkon kanssa.

-En nykyään juuri laula muuten kuin imuroidessa, mutta musiikki vetää edelleen puoleensa. Kuuntelen mielelläni kaikenlaista musiikkia, 50-luvulta nykypäivään asti. Pidän esimerkiksi Elastisesta.

”Raija on ihan loistava”

Työtoverien luonnehdintoja:

”Raijan kanssa pystyy sopimaan ja keskustelemaan asioista.”
”Raija auttaa aina jos tarvitsee apua, vaikka hänelle veisikin papereita vähän myöhässä.”
”Raija on avoin. Kun hänet oppii tuntemaan, niin paljastuu todella huumorintajuinen ja hyvä tyyppi.”
”Työskentelen Raijan kanssa samassa tilassa ja siinä tulee pitkin päivää juteltua. Raija on hyvin miellyttävä ja mukava ihminen.”
”Jos aamuisin itse tulee väsyneenä töihin, Raijalla riittää juttua aamusta asti. Se piristää mukavasti.”
”Raija on energinen, tarkka ja paneutuu todella työhönsä.”
”Raijasta työtoverina minulla on vain hyviä kokemuksia.”
”Raija on ihan loistava”

Teksti ja kuvat: Anni Lähteenmäki

Raija Sipponen

Raija Sipponen

Raija Sipponen

Pin It on Pinterest