Marja Filatova, Psykologia

"Opiskelu on osoittanut, että psyka on mun juttu!"

Marja Filatova opiskelee lukuvuonna 2018-19 Psykologia-koulutuksessa. Hän suosittelee opintoja erityisesti niille, joille lukion jälkeen on tiedossa välivuosi.

”Olen oppinut aikatauluttamaan elämääni ja opiskeluani. Olen oppinut kirjoittamaan ja lukemaan tieteellistä tekstiä. Kriittinen ajatteluni on vahvistunut. Englannin taitoni on parantunut”, Marja Filatova listaa opistovuoden antia, kun lukuvuodesta on vielä yksi neljännes jäljellä. ”Ennen kaikkea opiskelu täällä on osoittanut, että psyka on mun juttu!”

Vielä viime kesänä Filatova ei tiennyt opistosta juuri mitään. Opiskelupaikka oli jäänyt saamatta, ja edessä häämötti toinen välivuosi. ”Äiti löysi opiston nettisivut ja kertoi niistä. Kaipasin järkevää tekemistä, jonka parissa saisin elämäni rytmin kuntoon. Psykologian linja vaikutti hyvältä ja päätin hakea.”

Filatovan myönteinen ensivaikutelma opinnoista on vuoden edetessä vahvistunut. ”Tiesin, että opiskelusta tulee rankkaa, mutta onneksi meidän ryhmä on hyvä porukka ja samassa veneessä ollaan”, hän nauraa. Opintopisteitä on kertynyt avoimen yliopiston rekisteriin tasaiseen tahtiin. Ne Filatova voi myöhemmin liittää tutkintoonsa, joka nyt näyttää jo huomattavasti todennäköisemmältä. ”Olen alkanut luottaa siihen, että voin pärjätä yliopistossa.”

Filatova iloitsee opistossa saamistaan uusista ystävistä. ”Uudessa paikassa tietenkin tutustuu uusiin ihmisiin, mutta täällä olen saanut paljon uusia hyviä ystäviä. Syksyllä en arvannut, miten tiivis porukka meistä tulisi.” Hän kiittelee myös opettajia, erityisesti ryhmän vastuuopettajaa Janni Alhoa, joka Filatovan sanoin on ”aivan ihana”.

”Viime aikojen paras päätökseni oli hakea opistoon opiskelemaan psykologiaa”, Filatova päättää.

Vapaan akatemian lukuvuoden 2019-20 tarjonnassa on Psykologia. Lue lisää ja hae nyt!

Teksti: Leena Mattila
Kuva: Susanna Palokangas

Pin It on Pinterest