Blogit

Opiskelijoiden ajatuksia lukuvuoden päättyessä

Vapaan akatemian, ammatillisten koulutusten ja kymppiluokkalaisten kevätjuhlassa 25.5.2019 opiskelijan puheenvuoron piti opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja Juhana Tuominen. Aikuisten peruskoulun päättöjuhlassa 29.5.2019 puhuivat opiskelijat Noora Hashim, Amin Beski ja Hamid Abbasi.

Julkaisemme tässä otteita näistä puheenvuoroista.

Lukuvuoden 2018-19 päätöstä on juhlittu opistossa ja Vapaassa akatemiassa.
Luottakaa itseenne niin onnistutte

Tuntuu hieman haikealta kun lukuvuosi on saapunut päätökseensä. Ei siitä helteisen elokuun ensimmäisestä koulupäivästä tässä salissa nyt niin kauaa ole. Itseäni ainakin jännitti, nyt jälkeenpäin voi vain ihmetellä miksi. Täällähän on ollut niin mukavaa.

Näihin yhdeksään kuukauteen on mahtunut hurja määrä tekemistä, oppimista, uusia kokemuksia, uusia ihmisiä ja ystäviä.– Oppilastoverit, kiitos tästä vuodesta kuuluu myös teille. Tiedätte itse parhaiten mitä olette oppineet ja saavuttaneet täällä. Fokuksenne on selventynyt ja itsevarmuutenne kasvanut. On ollut ilo nähdä töitänne ja havaita miten paljon lahjakkuutta tämän talon suojissa on kypsynyt näinä kuukausina.

Toivotan teille kaikille parhainta onnea ja menestystä tulevissa jatko-opinnoissa sekä luodessanne omaa polkuanne, toivottavasti mahdollisimman pitkää sellaista. Luottakaa itseenne niin onnistutte tavalla tai toisella.

– Juhana Tuominen, Kuvitus ja graafinen suunnittelu

Työ maksaa itsensä takaisin

Muistan, kuinka kaksi vuotta sitten pääsin tänne opiskelemaan. Silloin en kuvitellut, että pääsen tähän vaiheeseen. Olen tehnyt paljon töitä, mutta se maksoi itsensä takaisin. Tärkeintä oli muuten se, että uskoin itseeni. Kaikkien pitäisi näin tehdä.

Kiitos kaikille opettajille heidän tuesta ja siitä, että he olivat aina apunani, silloin kun tarvitsin apua.

– Noora Hashim, aikuisten peruskoulun päättövaihe

Uusi kieli jolla kiittää kaikkia

Tänään olen todella iloinen ihminen ja todella ylpeä itsestäni. Ensin haluan kiittää vanhempiani. Isä ja äiti, kiitos teille. Olitte aina ylpeitä minusta ja hyviä minulle. Haluan kiittää opettajia. Kiitos teille kaikille. Olette olleet aina ihania ja hyviä. Olen kertonut paljon itsestäni ja te tiedätte hyvin kuka minä olen. Minä olen se poika, joka tuli tänne ilman opiskelua ja ilman kavereita. Tulin tähän kouluun ja aloitin kaiken nollasta: uusi koulu, uudet opettajat ja uudet kaverit.

Opettajat ja avustajat, kiitos paljon teille. Kiitos kun olitte minulle vanhempia koulussa. Sanat eivät riitä selittämään teidän rakkautta meitä kohtaan. — Te olitte täällä minulle perhe. Sain tästä koulusta ihania siskoja ja veljiä. Kiitän nyt kaikkia suomen kielellä, jonka olen täällä koulussa oppinut. Tällä kielellä olen tutustunut uusiin ihmisiin, hyviin ihmisiin. Nyt haluan jättää koulun hymyillen, koska tulin tänne samalla hymyllä. Toivon kaikille hienoa tulevaisuutta ja hyvää opiskelujatkoa.

– Amin Beski, aikuisten peruskoulun päättövaihe

Hyvä oppimisympäristö ja kannustavat opettajat

Haluan kiittää kansanopiston rehtoria ja opettajakuntaa siitä, että olemme voineet suorittaa peruskoulun tutkinnon ja saaneet täällä hyvää opetusta. Samalla olemme voineet perehtyä elämään Suomessa ja kotiutua uuteen kotimaahamme.

Koulun henkilökunta on aina positiivisesti tukenut ja auttanut meitä, kun olemme apua tarvinneet! Meillä on ollut hyvä oppimisympäristö ja meitä on kannustettu pääsemään eteenpäin. Saimme aloittaa opiskelun vanhassa päärakennuksessa Harjukadulla. Se oli tosi hieno ja arvokas rakennus, siellä viihdyimme. Kotiuduimme myös tänne Sammonkadulle hyvin!

Meitä on useita, joilla oleskelulupaprosessi on vielä kesken. Se ei ole ollut helppoa, mutta olemme yrittäneet opiskella ahkerasti päästäksemme Suomessa peruskoulun jälkeen opiskelemaan ammattia varten. Toivomme suuresti, että saamme myönteisen turvapaikkapäätöksen ja että voimme rakentaa tulevaisuuttamme Suomessa.

Lopuksi haluan kiittää teitä kaikkia ja toivotan teille hyvää kesää ja että pystytte nauttimaan lomasta!

– Hamid Abbasi, aikuisten peruskoulun päättövaihe

Vieraileva kirjoittaja

Pin It on Pinterest