Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen osaamisala, liikuntapainotus

Jatkuva haku – useita aloituspäiviä ympäri vuoden. Seuraava aloitus 3.1.2023.

(Huom. yksi tutkinnon osista suoritetaan Liikuntakeskus Pajulahdessa)

Toimitko urheiluseurassa valmentajana? Ohjaatko liikuntaryhmiä? Työskenteletkö liikuntaneuvojana? Tämä kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäiväohjauksen osaamisalan (KAITO) toteutus on räätälöity erityisesti sinulle. Valituksi tuleminen edellyttää lisäksi vähintään 18 vuoden ikää (koulutuksen päättymiseen mennessä), suoritettua oppivelvollisuutta sekä aitoa kiinnostusta lasten ja nuorten kanssa toimimiseen.

Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajan tutkinnon suorittanut voi työskennellä paitsi vapaa-ajan toiminnassa myös eri-ikäisten asiakkaiden ohjaustyössä eri koulutusasteilla, koulutusmuodoissa ja aamu- ja iltapäivätoiminnassa.

Sisältö

Opiskelu koostuu teoriaopinnoista, harjoittelusta ja työssä oppimisesta. Opetuksen sisältö johdetaan ammattitutkinnon perusteista. Liikunta-alalla toimiville suunniteltu toteutus (150 osp) koostuu seuraavista osista:

  • Valmennus ja seuratoiminta (20 osp), suoritetaan Liikuntakeskus Pajulahdessa
  • Aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaus (40 osp)
  • Tuen tarpeeseen vastaaminen oppimisen ja ohjauksen ympäristöissä (30 osp)
  • Ammatillinen toiminta ja työelämäosaaminen kasvatus- ja ohjausalalla (20 osp)
  • Oppijan ja oppimisen ohjaus (40 osp)

Tutkinto on valmis, kun kaikki vaaditut tutkinnon osat on hyväksytysti suoritettu.

Hyvä tietää

Opiskelu ja työssä jaksaminen edellyttävät opiskelijalta hyviä vuorovaikutustaitoja ja oman arjen hallintaa sekä asetuksissa (1032 ja 1033/2011) määriteltyä terveyttä. Lue lisää.

Valmennuksen ja seuratoiminnan tutkinnonosan järjestää liikuntakeskus Pajulahti. Muut neljä osaa opiskellaan Lahden kansanopistossa.

Opintomaksu

1290 € (sisältää opetuksen, oppimateriaaleja ja lounasruokailun Pajulahden jaksolla)

Koulutuksen rahoitus:

Lisätietoja

Sari Ryynänen-Jussila, vastuuopettaja
sari.ryynanen-jussila@lahdenkansanopisto.fi
050 407 2339

Janne Lahtinen, vastuuopettaja
janne.lahtinen@pajulahti.com
044 775 5351

Hakeminen

Koulutukseen on jatkuva haku. Hakemusten perusteella hakijat kutsutaan haastatteluun, joka järjestetään Lahden kansanopistolla.
Huom.! Valittuasi koulutuksen se siirtyy "ostoskoriin". Hakuvaiheessa ei kuitenkaan peritä mitään maksuja. Muista tallentaa hakemuksesi esikatselun jälkeen. Hakusi on onnistunut, kun saat antamaasi sähköpostiosoitteeseen vahvistusviestin, jonka lähettäjänä näkyy "Lahden kansanopiston Wilma".

Pin It on Pinterest