Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen osaamisala, liikuntapainotus

Lukuvuosi 2020-21:
Teoriaopinnot Pajulahdessa keväällä 2020, vk 17 tai 22. Opinnot jatkuvat syyslukukaudella.
Opinnot kansanopistolla alkavat 4.1.2021.

Tämä kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäiväohjauksen osaamisalan (KAITO) toteutus on räätälöity erityisesti seurojen valmentajille, liikuntaryhmien ohjaajille ja liikuntaneuvojille. Valituksi tuleminen edellyttää lisäksi vähintään 18 vuoden ikää (koulutuksen päättymiseen mennessä), suoritettua oppivelvollisuutta sekä aitoa kiinnostusta lasten ja nuorten kanssa toimimiseen.

Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajan tutkinnon suorittanut voi työskennellä paitsi vapaa-ajan toiminnassa myös eri-ikäisten asiakkaiden ohjaustyössä eri koulutusasteilla, koulutusmuodoissa ja aamu- ja iltapäivätoiminnassa.

Sisältö

Opiskelu koostuu teoriaopinnoista, harjoittelusta ja työssä oppimisesta. Opetuksen sisältö johdetaan ammattitutkinnon perusteista. Liikunta-alalla toimiville suunniteltu toteutus (150 osp) koostuu seuraavista osista:

  • Valmennus ja seuratoiminta (20 osp)
  • Aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaus (40 osp)
  • Tuen tarpeeseen vastaaminen oppimisen ja ohjauksen ympäristöissä (30 osp)
  • Ammatillinen toiminta ja työelämäosaaminen kasvatus- ja ohjausalalla (20 osp)
  • Oppijan ja oppimisen ohjaus (40 osp)

Tutkinto on valmis, kun kaikki vaaditut tutkinnon osat on hyväksytysti suoritettu.

Hyvä tietää

Opiskelu ja työssä jaksaminen edellyttävät opiskelijalta hyviä vuorovaikutustaitoja ja oman arjen hallintaa sekä asetuksissa (1032 ja 1033/2011) määriteltyä terveyttä. Lue lisää.

Koulutus alkaa teoriaopinnoilla liikuntakeskus Pajulahdessa keväällä 2020. Suunnitelman mukaan etenevä opiskelija saa opintonsa päätökseen vuoden 2021 loppuun mennessä.

Valmennuksen ja seuratoiminnan tutkinnonosan järjestää liikuntakeskus Pajulahti. Muut neljä osaa opiskellaan Lahden kansanopistossa.

Opintomaksu

1290 € (sisältää opetuksen, oppimateriaaleja ja lounasruokailun Pajulahden jaksolla)

Koulutuksen rahoitus:

Lisätietoja

Sari Ryynänen-Jussila, vastuuopettaja
sari.ryynanen-jussila@lahdenkansanopisto.fi
050 407 2339

Janne Lahtinen, vastuuopettaja
janne.lahtinen@pajulahti.com
044 775 5351

Hakeminen

Koulutukseen on jatkuva haku. Hakemusten perusteella hakijat kutsutaan haastatteluun, joka järjestetään maalis-huhtikuussa 2020 Lahden kansanopistolla.
Huom.! Valittuasi koulutuksen se siirtyy "ostoskoriin". Hakuvaiheessa ei kuitenkaan peritä mitään maksuja. Muista tallentaa hakemuksesi esikatselun jälkeen. Hakusi on onnistunut, kun saat antamaasi sähköpostiosoitteeseen vahvistusviestin, jonka lähettäjänä näkyy "Lahden kansanopiston Wilma".

Pin It on Pinterest