20.8.2018–31.5.2019

Avaa ovia maailmaan. Opi lukemaan. Opi kirjoittamaan.

Koulutus on tarkoitettu 17 vuotta täyttäneille (oppivelvollisuusiän ylittäneille) nuorille ja aikuisille maahanmuuttajille, jotka eivät osaa lukea tai kirjoittaa suomen kieltä ja jotka haluavat saada valmiudet perusopetuksen alkuvaiheeseen (peruskoulun alakoulu) ja/tai päättövaiheeseen (peruskoulun yläkoulu) tai työelämään siirtymistä varten.

Sisältö

Koulutuksessa opiskellaan mm. suomen kieltä, yhteiskuntatietoutta ja kulttuurintuntemusta, ympäristö- ja luonnontietoa, matematiikkaa ja opiskelutaitoja. Koulutuksessa noudatetaan Aikuisten perusopetuksen OPS:n perusteita 2017.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opinto-ohjelma ja opiskelusuunnitelma (HOPS). Koulutus toteutetaan osallistujien yksilölliset tarpeet ja tavoitteet huomioiden. Opiskelija saa henkilökohtaista ohjausta opiskelu- ja arjen taitojen hallinnassa sekä terveyteen, koulutukseen ja työelämään liittyvää ryhmäohjausta.

Hyvä tietää

Lukutaitovaihe ajoittuu yhdelle lukuvuodelle. Se korvaa opiston koulutustarjonnassa aiemmin olleen Luku- ja kirjoitustaidon ABC-koulutuksen.

Maksut

Koulutus on ilmainen. Opiskelija saa opetuksen ja oppimateriaalin lisäksi maksuttoman lounaaan ja päiväkahvin. 18 vuotta täyttäneet voivat hakea asuntolapaikkaa. Opistolla asuvan opiskelijan asuntolamaksu on 385€/kk . Se laskutetaan kerran kuukaudessa.

Lisätietoja

aikuisten perusopetuksen koordinaattori
Tiina Muukka
tiina.muukka(ät)lahdenkansanopisto.fi
P. 040 838 9309

Hakeminen

Hakuaika elokuussa 2018 alkavaan koulutukseen päättyy 31.7.2018. Jokainen hakija kutsutaan elokuun alussa pidettävään alkukartoitukseen. Tieto opiskelijavalinnasta ilmoitetaan kirjeellä. Muista liittää hakemukseen kopiot suomen kielen kurssitodistuksista, jos on.

Siirry oikealla olevasta painikkeesta sähköiseen hakuun.

Haku postitettavalla hakulomakkeella

Vaihtoehtoisesti voi tulostaa hakulomakkeen ja postittaa sen osoitteella Lahden kansanopisto, MAPE-tiimi, Harjukatu 46, 15100 LAHTI.

Pin It on Pinterest