21.8.2017–26.5.2018

Uusi ryhmä alkaa 8.1.2018

Avaa ovia maailmaan. Opi lukemaan. Opi kirjoittamaan.

Koulutus on tarkoitettu oppivelvollisuusiän ylittäneille luku- ja kirjoitustaidottomille maahanmuuttajille, jotka eivät osaa lukea tai kirjoittaa suomen kieltä ja jotka haluavat saada valmiudet perusopetuksen alkuvaiheeseen (peruskoulun alakoulu) ja/tai päättövaiheeseen (peruskoulun yläkoulu) tai työelämään siirtymistä varten.

Sisältö

Koulutuksessa opiskellaan mm. suomen kieltä, yhteiskuntatietoutta ja kulttuurintuntemusta, ympäristö- ja luonnontietoa, matematiikkaa ja työelämätaitoja. Koulutuksessa noudatetaan Aikuisten perusopetuksen OPS:n perusteita 2018.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOPS). Koulutus toteutetaan osallistujien yksilölliset tarpeet ja tavoitteet huomioiden. Opiskelija saa henkilökohtaista ohjausta opiskelu- ja arjen taitojen hallinnassa sekä terveyteen, koulutukseen ja työelämään liittyvää ryhmäohjausta.

Hyvä tietää

Lukutaitovaihe ajoittuu yhdelle lukuvuodelle. Se korvaa opiston koulutustarjonnassa aiemmin olleen Luku- ja kirjoitustaidon ABC-koulutuksen.

Maksut

Koulutus on ilmainen. Opiskelija saa opetuksen ja oppimateriaalin lisäksi maksuttoman lounaaan ja päiväkahvin. 18 vuotta täyttäneet voivat hakea asuntolapaikkaa. Opistolla asuvan opiskelijan asuntolamaksu on 385€/kk . Se laskutetaan kerran kuukaudessa.

Lisätietoja

maahanmuuttajakoulutuksen koordinaattori
Tiina Muukka
tiina.muukka(ät)lahdenkansanopisto.fi
P. 040 838 9309

Hakeminen

Hakuaika tammikuussa 2018 alkavaan koulutukseen päättyy 8.12.2017. Kaikki uudet hakijat kutsutaan kirjeellä valintakokeeseen. Tieto opiskelijavalinnasta ilmoitetaan kirjeellä.
Vanhat hakemukset elokuussa 2017 alkaneeseen koulutukseen ovat edelleen voimassa.

Muista liittää hakemukseen kopiot suomen kielen kurssitodistuksista, jos on.

Haku postitettavalla hakulomakkeella

Vaihtoehtoisesti voi tulostaa hakulomakkeen ja postittaa sen osoitteella Lahden kansanopisto, MAPE-tiimi, Harjukatu 46, 15100 LAHTI.

Pin It on Pinterest