4.–9.6.2018

Tutustu monipuolisesti kuvailmaisun perusteisiin ja vahvista visuaalisia taitojasi. Opiskelun ohessa nautit kesäisestä Lahdesta Vesijärven rantamaisemissa.

Voit valita viikon kestävän kesälukiokurssisi sisältöpainotukseksi sarjakuvan, valokuvauksen tai elokuvan. Tarjoamme opiskelijoille kuvantekoon tarvittavat työtilat: pääset käyttämään muun muassa kuvausstudiota sekä alalla käytettäviä editointiohjelmia opiston iMac-tietokoneilla.

Kuvittele!-kesälukion haku on päättynyt. Hakuaikana ei saapunut riittävästi hakemuksia, minkä vuoksi kesälukiota ei järjestetä. Hakijoihin on oltu sähköpostitse yhteydessä.

Sisältö

Sarjakuvakurssilla piirrät, maalaat ja pääset kokeilemaan uusia tekniikkoja asiantuntevassa ohjauksessa. Opit sarjakuvan tekoon liittyvät perustiedot ja -taidot ja toteutat niitä soveltaen oman ideasi pohjalta lyhyen sarjakuvan. Kehität ja syvennät  visuaalisen tarinankerronnan ilmaisukykyäsi.

Valokuvauksen kurssilla perehdyt valokuvailmaisun perusteisiin ja opit hallitsemaan digitaalisten valokuvakameroiden peruskäytön. Opit kertomaan digitaalisesta kuvasta, valokuvauksesta ja kameralaitteistosta ja käyttämään niihin liittyviä käsitteitä ja ammattisanastoa. Huom.! Oppilaalla tulee olla käytössään oma digitaalinen järjestelmäkamera.

Elokuvailmaisun kurssilla keskitytään yhdessä tehtävän lyhytelokuvan kautta videon tekemisen eri osa-alueisiin sekä teoriassa että käytännössä. Elokuvaprojektissa perehdytään videokuvauksen, editoinnin ja valaisun perusteisiin sekä niissä tarvittavien välineiden ja ohjelmien käyttöön. Opiskelussa korostuvat tekemällä oppiminen ja luova ryhmätyö.

Kurssin laajuus on 38 tuntia. Varmista kurssin hyväksilukeminen kuvataiteen soveltavaksi kurssiksi ennakkoon oman koulusi aineenopettajan tai rehtorin kanssa.

Aika, paikka ja opintomaksu

Ma–la 4.–9.6.2018

Opetus järjestetään Vuorikadun koululla (Vuorikatu 13, Lahti). Majoitus ja ruokailut opiston päärakennuksessa (Harjukatu 46, Lahti).

Opintomaksu 195 € sisältää opetuksen, ohjauksen, opetusmateriaaleja, opetuspäivien lounaan ja iltapäiväkahvin sekä opintoretket ja yhteisen vapaa-ajan ohjelman kulut.

Hyvä tietää
  • Kesälukiolainen voi majoittua opiston asuntolassa yhden hengen huoneessa (wc ja suihku käytävällä). Hinta 39 €/vrk, sisältää aamiaisen. (Lounas ja iltapäiväkahvi sisältyvät opintomaksuun.) Asuntolan yhteiskeittiössä on mahdollista laittaa iltapalaa.
    Majoitusvaraukset: toimisto@lahdenkansanopisto.fi
  • Iltaisin järjestetään yhteistä vapaa-ajan ohjelmaa kaikkien osallistujien kesken. Oppituntien ulkopuolisesta ohjelmasta ei peritä erillisiä maksuja.
  • Valokuvauksen sisältöpainotteen valinneella tulee olla käytössään oma digitaalinen järjestelmäkamera.
Opettajat

Radek Karkulowski, sarjakuva
radek.karkulowski@lahdenkansanopisto.fi

Mikko Kerttula, valokuvaus
mikko.kerttula@lahdenkansanopisto.fi

Jorma Mehtonen, elokuva
jorma.mehtonen@lahdenkansanopisto.fi

Muut tiedustelut:
kehittämispäällikkö Leena Mattila, leena.mattila@lahdenkansanopisto.fi, 040 838 9515

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen kesälukioon on päättynyt 7.5.

Pin It on Pinterest