Etusivu > Projektit > Päättyneet projektit

Päättyneet projektit

 


 

Opinto-ohjauksen kehittämishanke

Opetushallituksen rahoittamassa Opinto-ohjauksen kehittämishankkeessa kehitettiin vuosina 2008-2010 Lahden kansanopiston Peruskoulu ja kymppiluokka -koulutuksen ja Verkkoperuskoulun ohjauskäytänteitä, verkostoiduttiin seudun muiden opinto-ohjaajien kanssa, edistettiin ohjaukseen liittyvää osaamista täydennyskoulutuksen avulla ja kehitettiin jälkiohjauksen käytänteitä. Lahden kansanopisto osallistui myös seudullisen ohjaussuunnitelman tekemiseen Lahden kaupungin ja ympäristökuntien kanssa sekä ja nivelvaiheohjauksen seudulliseen kehittämistyöhön.

Lisätietoja:
koulutussuunnittelija Maria Suoraniemi
maria.suoraniemi(ät)lahdenkansanopisto.fi

 

Maahanmuuttajakoulutus kansanopistoissa - kouluttajan opas

Opetushallituksen vuosina 2003-2007 rahoittama kymmenen kansanopiston yhteinen hanke. Hanketta koordinoi Lahden kansanopisto ja siihen osallistuivat Alkio-opisto, Jyväskylän kristillinen opisto, Otavan Opisto, Pohjois-Karjalan Opisto, Rovala-opisto, Turun kristillinen opisto, Työväen Akatemia, Valkealan kristillinen kansanopisto ja Viittakiven opisto.

Hankkeessa tutkittiin kansanopiston mahdollisuuksia ja vahvuuksia maahanmuuttajakoulutuksen toteuttajana sekä kehitettiin ja testattiin opetussuunnitelmia ja koulutusmalleja erilaisten maahanmuuttajakohderyhmien kouluttamiseen. Hankkeen tuotoksena syntyi maahanmuuttajakouluttajan opas kansanopistoille. Tutustu oppaaseen alla olevasta linkistä.

Maahanmuuttajan kansanopistolinja - opas koulutuksen järjestäjälle (pdf-tiedosto)

Lisätietoja:
koulutussuunnittelija Maria Suoraniemi
maria.suoraniemi(ät)lahdenkansanopisto.fi