Etusivu > Projektit > ABC-matikka

 

ABC-matikka

- matematiikan oppimateriaali aikuisten maahanmuuttajien luku- ja kirjoitustaidon koulutukseen.

Opetushallituksen vuosina 2010-2012 rahoittamassa hankkeessa on laadittu matematiikan oppimateriaali  aikuisten maahanmuuttajien luku- ja kirjoitustaidon koulutukseen. Oppimateriaali sisältää harjoitukset ja opettajan ohjeet 140 oppitunnin laajuiseen matematiikan opintokokonaisuuteen. ABC-matikka soveltuu eriyttäväksi oppimateriaaliksi myös muuhun maahanmuuttajakoulutukseen, kuten kotoutumiskoulutukseen tai maahanmuuttajien perusopetukseen valmistavaan opetukseen. 

Oppimateriaali julkaistaan sähköisenä  ja se on ladattavissa ja kopioitavissa opetuskäyttöön (linkki alla). Materiaalia käytettäessä tekijä on mainittava. Materiaalia ei saa ladata tai kopioida kaupalliseen käyttöön.

Lataa ABC-matikka tästä (pdf-tiedosto, kuvitettu ja päivitetty lopullinen versio 2.4.2013)

Oppimateriaalia on testattu aikuisten maahanmuuttajien luku- ja kirjoitustaidon koulutuksessa Lahden kansanopistossa lukuvuonna 2011-2012. Tekijät toivovat myös uusilta käyttäjiltä palautetta ja kehittämisehdotuksia. Oppimateriaalista valmistetaan vuonna 2013 toinen painos, jossa käyttäjien kokemukset otetaan huomioon.

Lähetä palautetta oppimateriaalin tekijöille tästä (sähköinen kyselylomake)

Palautelinkki on avoinna 31.5.2013 saakka.

Oppimateriaalityöryhmä

FM, matematiikan opettaja Elena Pekki
KM, erityisopettaja Tiina Muukka
KM, luokanopettaja Ilse Pullinen
kuvittaja Anni Huttu, Purpuro

Lisätietoja

koulutussuunnittelija Maria Suoraniemi
maria.suoraniemi(ät)lahdenkansanopisto.fi