EERO HEINONEN

Pianotaiteilija Eero Heinonen esiintyy solistina, kamarimuusikkona ja lied-pianistina.

Hän opiskeli Astrid Joutsenon ja Tarmo Huovisen johdolla Turussa sekä Dmitri Bashkirovin johdolla Moskovan Tshaikovski-konservatoriossa.

Eero Heinosen ohjelmisto käsittää mm. Mozartin koko pianokonserttotuotannon, jonka hän esitti Okko Kamun ja Helsingin kamariorkesterin kanssa. Mozartin konserttoja hän on esittänyt myös mm. Stockholm Sinfoniettan, Luzern Festival Stringsin, Moskovan kamariorkesterin ja Tapiola Sinfoniettan kanssa. Hänen ohjelmistossaan ovat myös kaikki Beethovenin konsertot sekä lukuisia 1800- ja 1900-luvun konserttoja. Hän on esiintynyt useiden Euroopan orkesterien ja kaikkien suomalaisten ammattiorkesterien kanssa.

Eero Heinonen on pitänyt omia soolokonsertteja Suomen lisäksi mm. Tukhoman Berwald-salissa, Pietarin filharmoniassa, Tokion Casals Hallissa ja Lontoon Wigmore Hallissa sekä kansainvälisillä musiikkijuhlilla.

Solistina ja kamarimuusikkona hän on esiintynyt mm. Edinburghin, Luzernin, Krakovan, Pietarin ja Georgian festivaaleilla, sekä kotimaan musiikkijuhlilla mm. Helsingin juhlaviikoilla, Naantalissa, Kuhmossa, Savonlinnassa, Riihimäellä ja Turussa. Kamarimusiikkipianistina hänen kumppaneinaan ovat olleet mm. Miriam Fried, Liana Isakadze, Arto Noras, Jorma Hynninen, Peter Schreier, Martti Talvela ja Tom Krause.

Eero Heinonen on levyttänyt BIS-, Finlandia- ja Ondine-levymerkeille ja tehnyt radionauhoituksia Suomessa ja ulkomailla. Hänen levytyksiinsä kuuluvat mm. Sibeliuksen, Englundin ja Wagnerin pianomusiikin kokonaislevytykset.

Hän on tehnyt Sibeliuksen pianomusiikkia tunnetuksi myös Sibelius-konserteillaan kotimaassa ja mm. Pariisissa, Tukholmassa, Berliinissä ja Lontoossa.

Vuodesta 1977 Eero Heinonen on opettanut Sibelius-Akatemiassa, jossa hän nykyisin toimii dosenttina.  Hän pitää mestarikursseja kansainvälisillä musiikkijuhlilla ja musiikkioppilaitoksissa Suomessa ja ulkomailla.

Eero Heinonen on palkittu Suomen kulttuuriministeriön Suomi-palkinnolla v. 1999 ja Hämeenlinnan Sibelius-seuran mitalilla v. 2000. Hänelle myönnettiin professorin arvonimi v. 2010.

 

Takaisin Pianonsoiton mestarikurssi -sivulle