Etusivu > palvelut > Kurssit > Yhtyelaulu
Taideyliopiston Sibelius-Akatemian avoimen yliopiston kurssi

Yhtyelaulu, 2 op

Kohderyhmä

Kurssi sopii tavoitteellisille musiikinharrastajille ja -opiskelijoille sekä alalla jo työskenteleville. Kurssille valittavilta edellytetään hyvää nuotinlukutaitoa ja aiempaa kokemusta yhtye- ja/tai kuorolaulusta. (Ks. kohta Hakeminen.)

Aika ja paikka

Vähäisen hakijamäärän vuoksi kurssi ei toteudu keväällä 2016.

Kurssin lähiopetus (yht. 30 t) toteutetaan Lahden kansanopistolla (Harjukatu 46, Lahti) kolmena viikonloppuna seuraavasti:

  • pe, su 15. ja 17.4.
  • pe, su 22. ja 24.4.
  • pe - la 13.–14.5.

Perjantaisin klo 16–19.30 ja lauantaisin/sunnuntaisin klo 10–15.45. Lähitapaamisten välillä opettaja ohjaa työskentelyä sähköpostitse ja/tai sovitussa sähköisessä ympäristössä.

Sisältö

Yhtyelaulukurssilla perehdytään yhtyelauluun harjoittamalla ja esittämällä eri kokoonpanoille soveltuvaa rytmimusiikkipainotteista ohjelmistoa, improvisoidaan ja tehdään live-sovitusharjoituksia. Kurssin päätteeksi osallistujat esiintyvät matineassa, jonka ohjelmisto valmistetaan kurssin aikana. 

Yhteyelaulu on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian vahvistamaa opetusta.

Työskentelytapa

Lähitapaamiset rakentuvat opettajajohtoisesta työskentelystä (ryhmän opetuksesta, toisen ryhmän opetuksen seuraamisesta) sekä yhtyeiden yhteisharjoittelusta. 

Kurssilla toimitaan yhtyeenä, joten osallistuminen edellyttää sitoutumista: aktiivista läsnäoloa lähiopetuksessa sekä itsenäistä harjoittelua omalla ajalla.

Opettaja

Sibelius-Akatemian yhtyelaulun opettaja, säveltäjä-laulaja Säde Bartling

Säde Bartling on laaja-alainen vokaalimusiikkiin erikoistunut säveltäjä-sovittaja ja laulaja-muusikko. Hänen teoksiaan ovat tilanneet, esittäneet ja levyttäneet useat yhtyeet, kuorot ja musiikkiteatterit kuten Club For Five, Saimaa, Emo Ensemble, Suomen Kansallisooppera, Akademiska Damkören Lyran ja Ylioppilaskunnan Laulajat. Uuden musiikin soolotulkitsijana häntä on kuultu esim. Kansallisoopperan orkesterin, Helsingin Kaupunginorkesterin ja Ensemble Modernin kanssa. Hän on perustamansa lauluyhtye HUMAN ORGANin johtaja-säveltäjä sekä Karl Jenkinsin Adiemus Singers'in äänenjohtaja ja taiteellinen johtaja.

Kurssimaksu

245 e. Kurssimaksu voidaan laskuttaa 1–2 erässä.

Hakeminen

Haku on kaksivaiheinen: Kurssille haetaan sähköisellä hakulomakkeella 20.3.2016 mennessä. Hakemusten perusteella opettaja kutsuu valintakokeeseen, jonka perusteella kurssille otetaan 14–16 opiskelijaa. Valintakokeessa hakija esittää omavalintaisen kappaleen (esim. kansanlaulu, poplaulu, laulelma tai jazzkappale), johon hän tuo säestysnuotin itselleen sopivassa sävellajissa. Kokeessa on lisäksi nuotinlukutehtävä sekä melodia- ja rytmidiktaatti.

Siirry hakulomakkeeseen. 

Lisätietoja

tiedottaja-koulutussuunnittelija Leena Mattila, leena.mattila(ät)lahdenkansanopisto.fi, 040 838 9515