Lauri Antonio Kivikataja

valokuvausopiskelija 2013-2014:

Elämän tärkein asia on jatkuva henkilökohtainen kehittyminen.  Se miten tai missä kehittyy on omien valintojen varassa ja minä tein oikean valinnan Lahden kansanopiston suhteen. Lahti ympäristönä on ruma ja mielenkiinnoton. Kansanopisto on taas erittäin kaunis, herkkä sekä tunnelmallinen. Luokista löytyy viimeisen päälle välineet, jotta saumaton oppiminen on mahdollista. Oman linjani vastuuopettaja on osaava ja motivoitunut.

Kansanopisto antoi minulle tärkeän vuoden aikaa kehittyä, miettiä ja tutustua siihen mikä minulle on tärkeintä, eli valokuvaus. Sain eri alojen opettajilta tärkeää informaatiota ja palautetta. Kritiikkipäivillä luokkatoverini jakoivat palautetta töistäni. Se kasvatti suuresti. Oman sielunsa avaaminen muiden armoille on julmaa. Murskaava kritiikki satuttaa. Vastapainoksi voin sanoa että oma vuosikurssini osasi myös antaa kehuja tasapuolisesti.

Kokonaisuudessaan olen erittäin tyytyväinen kansanopistovuoteeni ja sen avulla loikkasin jättiharppauksen kohti unelma-alaani. Syyskuussa aloitan uudet valokuvausopiskelut uudessa koulussa ja voin sanoa että siitä kuuluu iso kiitos opistovuodelle. Vuosi aikaa omalle kehitykselle on parempi kuin vuosi jonkun palkollisena, eli ei muuta kun pakkaat kamat kasaan ja muutat Lahteen!

 

Lauri Antonio Kivikataja opiskelee nykyään mediasisällön suunnittelua Lahden Muotoiluinstituutissa.