Etusivu > palvelut > Kurssit > Introduction to Butoh Aesthetics
Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun avoimen yliopiston kurssi

Introduction to Butoh Aesthetics, 1 op

Huom.! Kurssia ei toteuteta riittämättömän hakijamäärän vuoksi.

29.10.–6.11.2016

Kohderyhmä

Teatterin ja tanssin opiskelijat ja tavoitteelliset harrastajat sekä näillä aloilla jo työskentelevät.

Aika ja paikka

Lähiopetus (yht. 28 t) toteutetaan Lahden kansanopistolla kahtena viikonloppuna seuraavasti:
• la–su 29.–30.10. ja 5.–6.11.2016 klo 9.30–15.30.

Sisältö ja työskentelytapa

Kurssilla tutustutaan tanssia, teatteria ja improvisaatiota yhdistelevään butoh-tanssiin. Opettaja Ken Main työskentelyssä on olennaista zeniläinen lähestymistapa, liikkeen luonnollisuus ja mielikuvituksen käyttö.

Butoh-tanssissa pyritään kehoa, mieltä, aisteja, tunteita ja hengitystä tarkkailemalla löytämään liikettä ohjaava tunne-energia sekä tunteen ja liikkeen yhteyttä vahvistamalla kehittämään tanssijan luovuutta.

Hyvä tietää

Kurssin opetuskieli on englanti.

Opettaja

Ken Mai on japanilainen butoh-taiteilija, koreografi ja opettaja. Hän on opiskellut butohia sen kehittäjien Kazuo Ohnon ja Tatsumi Hijikatan johdolla. Ken Mai on myös perehtynyt butohiin vaikuttaneeseen saksalaiseen ekspressionistiseen tanssiin. Suomessa hän on työskennellyt vuodesta 2006 alkaen.

Esityksissään ja opetuksessaan Ken Mai yhdistelee butohiin teatterin, voimistelun, laulun, kamppailulajien, joogan ja zeniläisen meditaation elementtejä. Ken Mailla on mittava kansainvälinen kokemus opettamisesta, esiintymisestä, ja ohjaamisesta sekä yhteistyöstä monien musiikin sekä kuvataiteen ja muiden visuaalisten alojen tunnustettujen taiteilijoiden kanssa.


Opintojakso on Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun vahvistamaa opetusta.