Etusivu > palvelut > Kurssit > Lahden 10+

Lahden 10+

21.7.–1.8.2014

Oletko vielä vailla opiskelupaikkaa? Ovatko tulevaisuuden opiskelu- ja ammattisuunnitelmasi vielä vaiheessa? Tökkivätkö tämänhetkiset opintosi ja opiskelumotivaatiosi on hukassa? Tule Lahden kymppiplus -kesälukioon, jossa saat ohjausta opiskelutaitojesi kehittämiseen sekä eväitä jatko-opintosuunnitelman tekemiseen. Tarjoamme sinulle paljon hyödyllistä tietoa eri opiskeluvaihtoehdoista.

Kotitalouskurssilla pääset opettelemaan jokaiselle tärkeitä opiskelijan arjen taitoja kuten perusruoanlaittoa, rahankäyttöä ja kodin hoitoa. Lisäksi voit suorittaa hygieniapassin, josta voi olla hyötyä vaikka kesätöitä hakiessa!

Opiskelun lisäksi tarjolla on ohjattua vapaa-ajan ohjelmaa, jonka sisältöön voit myös itse vaikuttaa.

Kenelle?

 • lukioon tai ammatilliseen koulutukseen siirtyville
 • lukiolaisille ja muille toisen asteen opiskelijoille
 • nuorille, joilla ei ole vielä toisen asteen opiskelupaikkaa tai joiden lukio- tai ammatilliset opinnot ovat vaarassa keskeytyä tai keskeytyneet

Opetus

Opiskelijat suorittavat kesälukion aikana lukion opinto-ohjauksen soveltavan kurssin Tietoa ja taitoa jatko-opintoihin sekä kotitalouden soveltavan kurssin Opiskelijan kotitalous. Molemmat kurssit ovat laajuudeltaan 38 tuntia. Lisäksi opiskelijat osallistuvat aktiviteettityöapajaan, jossa liikunnallisten pelien ja leikkien avulla harjoitellaan vuorovaikutus- ja esiintymistaitoja.

Opinto-ohjaus

Tietoa ja taitoa jatko-opintoihin (OP). Opinto-ohjauksen soveltavalla kurssilla tutustutaan erilaisiin jatko-opiskeluvaihtoehtoihin, pohditaan omia vahvuuksia ja kiinnostuksia ammatinvalinnan näkökulmasta ja tutustutaan itseen oppijana. Luokkatuntien lisäksi jokaiselle kurssilaiselle tarjotaan mahdollisuus opinto-ohjaajan ja erityisopettajan ohjaukseen.
Opinto-ohjaaja Laura Makkonen ja erityisopettaja Hanna Vihtonen-Vettenniemi

Kotitalous

Opiskelijan kotitalous. Kotitalouden soveltavalla kurssilla opetellaan opiskelijan arjen taitoja perusruoanlaitosta rahankäyttöön ja oman kodin hoitamiseen. Lisäksi kurssilla harjoitellaan hygieniaosaamista hygieniapassitestiä varten.

Get loss -aktiviteettityöpaja

Tämä aktiviteettityöpaja saa sinut liikkeelle ja tuomaan esiin omat vahvuutesi. Osallistut liikunnallisiin peleihin ja leikkeihin, tutustut muihin kurssilaisiin ja harjoittelet vuorovaikutus- ja esiintymistaitoja.
Teatteri-ilmaisun ohjaaja Anna Nikunen

Muu ohjelma

Ohjattua vapaa-ajanohjelmaa ja retki lähialueen kohteeseen.

Rehtori

Opinto-ohjaaja Laura Makkonen

Kurssimaksu

 • 510 euroa (sis. opetus, oppimateriaali, majoitus kahden hengen huoneessa, aamiainen, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala sekä retki ja vapaa-ajan ohjelma). Sunnuntaina 27.7. ei päivällistä.
 • 365 euroa (sis. opetus, oppimateriaali, lounas, välipala ja päivällinen, retki sekä vapaa-ajan ohjelma). Sunnuntaina 27.7.ei päivällistä.

Tiedustelut ja hakeminen

 • kurssisihteeri Pirkko Wahlfors,
  p. (03) 878 1188
  sähköposti pirkko.wahlfors (ät)lahdenkansanopisto.fi
 • Täytä hakulomake 18.6. mennessä. Kutsukirjeet kurssille hyväksytyille lähetetään hakuajan päätyttyä. Vapaita paikkoja voi kysyä kesälukion alkamiseen saakka.
 • Huom. Kesälukioon hyväksytyille lähetetään osallistujan tilannetta kartoittava kysely ennen kesälukion alkua.
 • Siirry hakulomakkeeseen tästä.