etusivu_LKO

Etusivu > Etusivu > Asuminen > Lisää opistolla asumisesta

Lisätietoa opistolla asumisesta

Kerroksen kaikissa huoneissa on sänky patjalla, työpöytä ja -tuoli, valaisimet, verhot sekä vaatekaapit ja hyllytilaa. Varustukseen eivät kuulu liinavaatteet eivätkä tyynyt, peitot ja päiväpeitot.

Päärakennuksen lehtilukusalin tietokoneet ovat opistolla asuvien käytössä kaiken aikaa. Lukusalissa on luettavissa päivän lehdet (Etelä-Suomen Sanomat , Helsingin Sanomat ja Hufvudstadsbladet) sekä joitakin aikakauslehtiä.

Päärakennuksen pesutuvassa opiskelijat voivat pestä pyykkinsä. Pyykinpesumaksu on 1 euro / koneellinen pyykkiä.

Opiskelijoiden käytössä on lenkkisaunat miehille ja naisille. Takkatuvasta löytyy biljardipöytä.

Opiskelijat siivoavat kukin oman huoneensa ja huolehtivat asuntolansa yhteisten tilojen siisteydestä yhteisvastuullisesti kerran viikossa. Kerroksessa on siivouskomero, josta löytyy siivoustarvikkeita.

Oppilashuoltajalta ja muulta henkilökunnalta saa tukea asumiseen ja viihtymiseen liittyvissä kysymyksissä. Internaattiopiskelijalla on mahdollisuus vaikuttaa internaatin toimintaan.

Usein kysytyt kysymykset

Saanko asua opistolla loma-aikoina?
Päärakennuksen asuntolaa voidaan käyttää lomien aikana ja erikseen ilmoitettavina viikonloppuina opiston muuhun majoitustoimintaan. Tällöin opiskelijoiden tulee luovuttaa huoneensa siivottuina opiston käyttöön. Näitä majoituksia saattaa olla muutama vuodessa, ja niistä ilmoitetaan hyvissä ajoin etukäteen. Muulloin voit asua huoneessasi myös viikonloppuisin ja lomilla ilman lisäveloitusta.

Miten saan postini?
Opistolla asuvien posti jaetaan omiin kerrosten lukittaviin postilokerikkoihin päivittäin. Osoitteenmuutosta tehdessä ja omaa osoitetta eteenpäin annettaessa on hyvä mainita huoneen numero, esim. Harjukatu 46 huone 123, 15100 Lahti. Jos tilaat oman sanomalehden, se jaetaan päivän postin mukana, ei aamulla.

Mitä otan mukaan muuttaessani opistolle?
Ota aluksi mieluiten vain sen verran, että pärjäät jonkin aikaa. Tuo enemmän tarvikkeita vasta sitten kun olet hahmottanut minkä verran huoneeseen mahtuu. Huoneen peruskalustusta ei poisteta asumisen ajaksi, eikä yhteiseen tilaan ole sallittua tuoda omia kalusteita. Oman huoneen verhot voi kuitenkin vaihtaa ja huoneeseen saa tuoda omia huonekaluja sen verran kuin mahtuu. Muista ottaa mukaan peitto, tyyny ja lakanat.

Voinko tuoda mukanani television?
Huoneissa ei ole antenniliitäntöjä. Omaa televisiota ei kannata tuoda ja muutkin arvokkaat tavarat kannattaa säilyttää omassa lukitussa huoneessa. Opiston vakuutus ei kata omaisuuttasi.

Miten täytän asumismenoni Kelan hakemukseen?
Kun laitat opintotukihakemuksen kohtaan 7 rastin ruutuun "oppilaitoksen asuntolassa", sinun ei tarvitse ilmoittaa, paljonko maksat vuokraa asunnosta etkä tarvitse myöskään tältä osin liitteitä hakemukseen.

Voinko tuoda oman autoni/lemmikkieläimeni/suitsukkeeni?
Parkkipaikkamme on pieni, joten opiskelijoille ei ole käytössä parkkipaikkoja. Lemmikkieläimiä ei allergiasyistä saa tuoda edes tilapäisesti. Kynttilöiden ja suitsukkeiden polttaminen talossa on kielletty, kuten myös tupakointi opiston alueella.

Mitä ruokaa on tarjolla?
Aamupalalla noutopöydässä on tarjolla mm. puuroa, muroja, jogurttia, leipää, hedelmää, keksejä, mehua, teetä ja kahvia. Lounaan ja päivällisen ruokalistat ovat nähtävillä ruokalan ovessa sekä opiston kotisivuilla.

Omenapuutarha takapihalla

Lounaalla ruokalassa

Asuntolakerroksen keittiönurkka

Yhteiset kylpyhuonetilat


Lukusalissa päivän lehtiä ja nettikoneet

Kahvia aamupalalla