etusivu_LKO

Etusivu > Etusivu > Asuminen

Asuminen ja ruokailu

Kansanopiston internaatti on viihtyisä ja kodikas asumismuoto. Se luo mahdollisuuksia opiskelijoiden kohtaamisille ja yhteistoiminnalle niin opinnoissa kuin vapaa-ajallakin.

Asu keskellä kaupunkia

Asuntola sijaitsee opiston päärakennuksessa, Harjukatu 46:ssa. Asut kaupungin keskustassa, missä kaupat, kirjasto, elokuvateatterit, teatterit ym. palvelut ovat aivan lähietäisyydellä.

Asuntolassa on neljä asuinkerrosta. Hissiä ei ole ja rappusia on reilusti, kuten talossa muutenkin. Jokaisessa kerroksessa on kaksitoista yhden hengen huonetta (10-12m²) sekä yhteiset lukittavat wc- ja suihkutilat. Huoneissa on lavuaarikaappi.

Viidennessä kerroksessa sijaitsee lisäksi asuntolasiipi Pilvilinna, jossa on omalla kylpyhuoneella varustettuja kahden hengen huoneita.

Kussakin kerroksessa on keittomahdollisuus ja oleskelutila, jossa on pöytä tuoleineen ja tv.

Ruokailu

Opiston asuntolassa asuvan kansanopistolinjalla opiskelevan opiskelijan opintomaksu kattaa ruokailut arkisin maanantaista perjantaihin (aamupala, lounas, päiväkahvi ja päivällinen; perjantaisin ei päivällistä). Ammatillisissa koulutuksissa opiskelevilta peritään aterioista erillinen maksu.

Viikonloppuisin opiskelijat voivat itse laittaa ruokaa asuntoloiden keittiöissä. Keittiön varustukseen kuuluvat jääkaappi,  mikro, liesi, kahvinkeitin, astianpesukone sekä ruoanvalmistus- ja ruokailuastioita. Jokaisella on lisäksi pieni säilytyshylly ruokatarvikkeille.

Poikkeavia asumisjärjestelyjä lukuvuonna 2016–17

Opistossa asuvan asuntolasopimus oikeuttaa pääsääntöisesti keskeytyksettömään asumiseen. Lahdessa järjestettävät pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailut aiheuttavat kuitenkin poikkeuksen viikoilla 8 ja 9. Poikkeavista asumisjärjestelyistä kerrotaan sopimusta tehtäessä.

Asuntolahakemus

Jos haluat asumaan kansanopiston asuntolaan, täytä asuntolahakemus. Asuntolapaikan varausmaksu 150 e hyvitetään ensimmäisen kuukausimaksun yhteydessä. Varausmaksu palautetaan ainoastaan opiskelijan peruuttaessa paikan vakavista terveydellisistä syistä. 

Lisätietoa

Opistolla asumisesta kiinnostuneiden kannattaa lukea myös lisätietoa ja usein kysyttyjen kysymysten vastauksia.

Kun haluat kysyä asumisesta ja siihen liittyvistä asioista, ota yhteyttä oppilashuoltaja Timo Tillqvistiin, timo.tillqvist(ät)lahdenkansanopisto.fi.

Lahden kansanopisto Lahden keskustassa
Asuntola sijaitsee keskellä kaupunkia. Klikkaa kuvaa avataksesi kartan.

Näkymä asuntolahuoneesta
Talvi-iltana maisema huoneesi ikkunasta voi näyttää tältä.

Opiston päärakennuksen aulassa

Yhden hengen huone